pričuvna bolnica

Zagrebačka Arena spremna za prihvat i do tisuću oboljelih od korone

10.04.2020 u 10:00

Bionic
Reading

Dezinficirana i 'hermetički' zatvorena, zagrebačka Arena spremna je za prihvat oboljelih od koronavirusa, piše u petak Večernji list

Ova je pričuvna bolnica pod ingerencijom KB-a Sestre milosrdnice i tu će se smještati lakše oboljeli, kako bi se u bolnicama oslobodili smještajni kapaciteti za one koji imaju teže simptome. Sve potrebne radnje za preinaku Arene organiziralo je Ravnateljstvo civilne zaštite, navodi dnevnik.

'Objekt je potpuno spreman za prijam pacijenata zaraženih koronavirusom. Arena je predviđena kao sekundarni centar u Zagrebu za bolesnike s blažim i srednje teškim simptomima bolesti. Ako bi nekome bio potreban kisik, njegova je dostupnost osigurana kao i svi potrebni uvjeti za kompletnu zdravstvenu skrb', objasnio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Prije nekoliko dana dezinficirana je i za prihvat pacijenata pripremljena i "šatorska bolnica" ispred bolnice u zagrebačkoj Dubravi, kapaciteta 300 kreveta. Ta je bolnica postala Primarni respiratorno-intenzivistički centar za liječenje COVID-19.

Beroš kaže da nitko neće biti sretniji od njega ako sve ovo što je u rekordnom roku podignuto za prihvat bolesnika oboljelih od COVID-19 nikada ne bude iskorišteno, donosi Večernji list.

  • +34
Zagreb: Civilna zaštita postavlja krevete u hodnik dvorane Arena Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX