ZNANSTVENICI POTVRDILI

Arafat je ipak otrovan, pronađen polonij u kostima!

Bionic
Reading

Švicarski znanstvenici koji su testirali uzorke s posmrtnih ostataka Yassera Arafata pronašli su tragove radioaktivnog polonija, i to 18 puta većeg nivoa od normalnog, zbog čega se sa 83 posto sigurnosti može zaključiti da je preminuli palestinski vođa otrovan, javlja Al Jazeera Balkans

Znanstvenici Sveučilišnog centra pravne medicine u Lausanni, u izvještaju na 108 strana koji je objavila Al Jazeera, pronašli su neprirodno visok nivo polonija u Arafatovim rebrima i zdjelici, kao i u tlu gdje su ležali njegovi organi u raspadu.

Znanstvenici, u suradnji s kolegama iz Francuske i Rusije, preuzeli su uzorke u studenome prošle godine, nakon što je Arafatovo tijelo ekshumirano iz mauzoleja u Ramallahu, na okupiranoj Zapadnoj obali.

Dave Barclay, poznati američki forenzičar i patolog, rekao je za Al Jazeeru da je nakon ovih rezultata siguran da je Arafat ubijen.

Yasser Arafat je umro od posljedica trovanja polonijem', rekao je on. 'Pronašli smo pištolj koji se dimi, koji je uzrokovao njegovu smrt. Ono što ne znamo je tko je u to vrijeme držao taj pištolj', rekao je Barclay.

'Nivo polonija u rebru Yassera Arafata, koje je analizirano, iznosi oko 900 milibekerela. To je 18 ili 36 puta više od prosjeka, ovisno o stručnoj literaturi', rekao je Barclay.

Suha Arafat, udovica preminulog palestinskog vođe, dobila je kopiju izvještaja u utorak u Parizu.

'Nakon što su došli s rezultatima, ponovo oplakujem Yassera. To je kao da ste mi upravo rekli da je umro', rekla je.

Švicarski znanstvenici istraživali su samo što je uzrokovalo Arafatovu smrt, nisu istraživali niti zaključivali tko ga je i kako ubio.

Cijeli članak možete pročitati