LJETNE CIJENE

Apartmani u Makarskoj od 80 do100 eura

  • Autor: Jure Divić
  • Zadnja izmjena 15.05.2010 11:44
  • Objavljeno 15.05.2010 u 10:00
Makarska svibanj

Makarska svibanj

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Cijene na Makarskoj rivijeri i u hotelskom i u privatnom smještaju su iste kao i 2009. godine, što znači da jedna četveročlana obitelj u Makarskoj u visokoj sezoni od 3. srpnja do 21. kolovoza može dobiti apartman za 80-100 eura, što je i dalje nekakav standard od 20-25 eura po osobi

Vulkanski dim koji je prizemljio avione diljem Europe već je naštetio turizmu na području srednje Dalmacije, a od mogućih novih erupcija strahuju turistički djelatnici Makarske rivijere, čiji hoteli tradicionalno primaju goste koji stižu avionima i čarterima.

Jure Divić

Jure Divić

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Najave turističke sezone bile su dobre, očekivali smo oporavak i stabilizaciju, ali tjedan dana u travnju koji nam je inače jako dobar bio je jako loš zbog nedolaska avio-gostiju i zbog njega sada imamo minus od početka godine, rekao nam je Joško Lelas, predsjednik uprave Hotela Makarska, u čijem sastava se nalaze hoteli Meteor, Rivijera i Dalmacija.

Loš odaziv u travnju oborit će sve godišnje statistike, a svibanj je na Makarskoj rivijeri donio turističke rezultate na razini lanjske godine i svi dogovoreni aranžmani s agencijama su funkcionirali te su ugovoreni gosti stizali na svoje avio-destinacije. Lelas, međutim, nije htio davati nikakve brojke niti očekivanja za predstojeću sezonu jer strahuje, kako kaže, bilo što reći, svjestan da hoteli u ovom dijelu Dalmacije ovise o gostima koji dolaze najčešće avionima, a turisti jednostavno ne žele da im odlazak na godišnji odmor upropaste problemi u zračnom prometu.

Buking u privatnom smještaju na Makarskoj rivijeri bilježi dobre rezultate jer se uglavnom radi o stalnim aranžmanima s agencijama koje svoje goste dovode na Makarsku rivijeru autobusima i automobilima. Jedan dio gostiju iz Italije dolazi brodovima i katamaranima i tu se bilježi lagani rast rezervacija, potvrdio nam je Vice Rudan, makarski turistički djelatnik koji radi u agenciji specijaliziranoj za privatni smještaj. Po njegovim riječima, ove godine će Talijana biti sigurno više nego lani, a ostali turistički djelatnici se nadaju većem dolasku Rusa, kojih će dio izbjeći svoje tradicionalno odmorište Grčku.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi