MINISTARSTVO PRAVOSUĐA

Antikorupcijska kampanja Vlade RH

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 26.02.2009 14:20
  • Objavljeno 25.02.2009 u 17:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U svom nastojanju na unaprjeđivanju suzbijanja korupcije u 2008. godini Hrvatski Sabor donio je dokument koji definira okvir antikorupcijskog djelovanja - Strategiju suzbijanja korupcije, a Vlada RH, na temelju tog okvira, izradila je i usvojila provedbeni Akcijski plan

2009. godina donosi nam intenziviranje borbe protiv korupcije na svim frontovima pri čemu će jedno od značajnih sredstava biti i antikorupcijska kampanja.

Vlada namjerava provesti antikorupcijsku kampanju, kojom će se putem medija i neposrednim kontaktom s građanima utjecati na širenje svijesti o štetnosti korupcije unutar svih dobnih skupina, afirmirati pristup „nulte tolerancije“ na korupciju, upoznati građane s politikom suzbijanja korupcije kao i ohrabriti građane na prijavljivanje korupcije.

Ministarstvo pravosuđa je izradilo koncept antikorupcijske kampanje te je zaduženo za njeno provođenje.

Kampanja je edukativno-promidžbenog karaktera, a sastoji se od promidžbe na televiziji, radiju, Internetu, postavljanja oglasnih plakata, kreiranja internetske stranice, antikorupcijske „hip-hop platforme“ u formi glazbeno-scenskog djela namijenjene mlađoj generaciji te „Antikorupcijskog sajma“.

Ukoliko želite saznati više o antikorupcijskoj kampanji posjetite internetsku stranicu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi