HDSSB-OVCI O PRIJAVI PROTIV GLAVAŠA

'Antihrvatske snage su i dalje na djelu!'

18.05.2012 u 17:43

Bionic
Reading

Kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu protiv Branimira Glavaša, u kojoj se zahtjeva istraga i procesuiranje zbog počinjenja kaznenog djela otkrivanja identiteta zaštićenog svjedoka, još je jedan 'antihrvatski napad usmjeren protiv Branimira Glavaša ali i Domovinskog rata u cjelini' rekao je predsjednik HDSSB-a i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić na današnjoj konferenciji za novinare

Prijavu je podnijela prije dva dana Udruga 'Inicijativa mladih za ljudska prava - Hrvatska', jer je 'vjerojatno antihrvatski raspoloženim grupacijama bio potreban još jedan medijski spin u funkciji kriminalizacije Domovinskog rata, kako bi neutralizirali pozitivno intoniran završetak haške rasprave u predmetu Gotovina i Markač na Haaškom sudu', kazao je Šišljagić, dodavši da je 'kaznena prijava balansiranje i provokacija hrvatske javnosti'.

Na neki način to i 'ne iznenađuje jer je Inicijativa mladih za ljudska prava utemeljena 2003. godine u Srbiji, a svoju ekspozituru u Hrvatskoj pokrenuli su 2008. godine', s tim što su hrvatskoj varijanti između ostalih partneri Srpski demokratski forum, Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY), Documenta-Centar za suočavanje s prošlošću i Zagreb Pride, rekao je Šišljagić

I dok Inicijativa mladih za ljudska prava - Hrvatska 'podnosi kaznenu prijavu protiv Branimira Glavaša, koji je na svojoj internetskoj stranici već davno objavio tko je zaštićena osoba u sudskom postupku protiv njega, kao i to da se radi o lažnom svjedoku, koji treba biti procesuiran te iste mlade "borce za ljudska prava" i njima srodne udruge ne zanima, niti im pada na pamet podnijeti kaznenu prijavu protiv Ratka Mladića za zločine u Hrvatskoj, ili za počinitelje ratnog zločina u Osijeku, gdje je ubijeno 1200 hrvatskih građana, ili Vukovaru, Dubrovniku, Iloku, Sisku, Petrinji i svim drugim mjestima, kao i protiv zločinaca koji su tijekom rata silovali Hrvatice u Vukovaru, a danas se mirno šeću pokraj svojih žrtava'.

Šišljagić je dodao kako su ti 'isti borci za ljudska prava zaboravili kazneno prijaviti odgovorne za žrtve komunističkog režima', te da se 'iz tih samo nekoliko primjera može zaključiti da je ova ljevičarska udruga provokatora najobičnija ekspozitura protuhrvatskih snaga i jedna od mnogobrojnih agentura za specijalne namjene'.

Branimir Glavaš
traži da se skine 'veo tajne o identitetu osobe koja ga je iz vlastitog interesa lažno teretila, što je na sudu potvrdila njegova supruga', kazao je Šišljagić. Dodao je kako je 'skandalozno da u Republici Hrvatskoj svatko može svoj identitet prikriti brojem ili kodnim imenom i onda pred istražnim i sudskim tijelima pričati neistine u funkciji političkih obračuna'.

Dinko Burić, predsjednik Glavnog odbora HDSSB-a i saborski zastupnik, rekao je da nije tajna o kome se radi što se može pročitati na Glavaševoj internetkoj stranici. Dodao je kako je kaznena prijava sama po sebi nelogična, jer svjedok kodnog imena 06 je lažni svjedok, 'a Branimir Glavaš nije otkrio identitet nikakvoga zaštićenog svjedoka, koji uživa zaštitu Zakona o kaznenom postupku, nego je javno otkrio počinjenje kaznenog djela davanja lažnog iskaza i lažnog svjedočenja pred Sudom lažno zaštićenog svjedoka 06'. I Burić je rekao da su 'antihrvatske snage i dalje na djelu'.

Na konferenciji su bili nazočni i dopredsjednik HDSSB-a osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, glavni tajnik i saborski zastupnik Ivan Drmić, i hdssbovac Zoran Vinković, gradonačelnik Đakova.