ISPUNJENJE SNA ZA 14-GODIŠNJAKA

Anonimni junaci 'oteli' Petra i odveli ga ravno Luki Modriću

18.07.2018 u 13:13

Bionic
Reading

Zvijezda veličanstvenog dočeka Vatrenih na Trgu bana Jelačića bio je četrnaestogodišnji Petar Brcković iz Velike Gorice, dječak s downovim sindromom, koji se na pozornici našao u zagrljaju svog idola Luke Modrića. Petrov san ne bi bio ispunjen da nije bilo, za sada anonimnih, navijača iz Kutine koji su mu ispunili san i kroz neviđenu gužvu Petra doveli do Vatrenih

U jednom trenutku netko je zaustavio tek započetu pjesmu i samo se čulo - ovdje je dječak koji silno želi čestitati Luki. Već sekundu kasnije Petar je bio pokraj Luke koji ga je potom držao zagrljenog tijekom cijelog događanja. 'Moj Petar ima poster Luke Modrića i svaki put kad imamo večernju molitvu kao obitelj, pozdravi Luku i dotakne njegovu sliku. O njemu neprestano sanja i stalno ga spominje. Ima i njegov dres, u kojem je došao na doček', kaže Petrov tata Mladen Brcković za Jutarnji list.

Kada je sa sinom došao na doček Vatrenih, nisu bili ni blizu pozornice. No, srećom, Petra su 'oteli' navijači s kojima su se Brckovići družili tijekom sati provedeniu čekanju autobusa s nogometašima.

'Od četiri poslije podne stajali smo na križanju Jurišićeve i Petrinjske. Kako je sve to dugo trajalo, sprijateljili smo se s nekim momcima iz Kutine. U trenutku kad su dečki došli na Trg, dvojica tih navijača s kojima smo se družili odjednom su mi rekla: ‘Vaš sin želi vidjeti Luku Modrića. Hajdemo ga odvesti do Luke.’ Uzeli su Petra za ruku i odveli ga. Pokušao sam ih pratiti, ali nisam uspio', opisuje tata trenutak kad je 'izgubio' Petra.

  • +54
Vatreni na Trgu bana Jelačića Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Barem pola sata nije imao pojma gdje mu je sin, a onda su mu počele stizati poruke od prijatelja iz cijelog svijeta. 'Čestitam Petru!’ ‘Na čemu?’ ‘Pa na bini je s Modrićem!’', kaže Mladen. A kad je sve završilo, dečki su, dodaje, Petra doveli presretnog do onog istog mjesta na kojem su ga i 'oteli'.

'Nakon svega zahvaljujem tim dečkima jer učinili su veliko djelo, ali velika hvala i Modriću koji ga je tako lijepo prihvatio, zagrlio i čuvao. Očito, ne samo da je najbolji nogometaš nego i ima veliko srce. Zahvaljujem cijeloj reprezentaciji', rekao je Mladen Brcković.