lokalni izbori

[ANKETA] Bitka za gradonačelničku fotelju. Petorica su umakla ostatku. Za koga biste glasali u Rijeci?

11.05.2021 u 12:01

Bionic
Reading

Jedanest kandidata, a samo jedna gradonačelnička fotelja. Tako izgleda predizborna utrka u Rijeci, u kojoj se situacija, nakon nekoliko anketa koje su provodile različite agencije, iskristalizirala pa su petorica kandidata umakla ostatku

Najviše šanse za drugi krug imaju dosadašnji zamjenik Vojka Obersnela Marko Filipović (SDP) i nezavisni Davor Štimac, nekadašnji ravnatelj KBC-a Rijeka. Iza njih su se našli HDZ-ov Josip Ostrogović, nedavno izabrani predsjednik tamošnjeg ogranka stranke, i kandidat Mosta, vjeroučitelj i saborski zastupnik Marin Miletić.

Među 11 potencijalnih kandidata još je jedan riječki dogradonačelnik i nekadašnji saborski zastupnik Nikola Ivaniš, kandidat Primorsko-goranskog saveza. Kandidirala se i odvjetnica Ana Blečić Jelenović, kojoj je ovo prvi izlet u politiku, na Listi za Rijeku.

Za razliku od nje, Katarina Peović, kandidatkinja Radničke fronte i saborska zastupnica, dobro je poznata široj javnosti. Peović jest rođena u Rijeci, no živi i radi u Zagrebu. Nebojšu Zeliča kandidira Možemo!. Riječ je o predstojniku Centra za studije mira i konflikata na riječkom Sveučilištu koji radi na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

  • +5
Kandidati za gradonačelnika Rijeke Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Bivši HDZ-ovac Hrvoje Burić ponovno ide u utrku za riječkog gradonačelnika. Burić je kandidat Nezavisne, a kandidaturu je istaknuo i Vedran Vivoda, zajednički kandidat Akcije mladih i Unije Kvarnera.