pobjeda u prvom krugu

Anita Živković nova je načelnica Općine Rogoznica

14.02.2022 u 11:01

Bionic
Reading

Nestranačka kandidatkinja s liste HDZ-a Anita Živković nova je načelnica Općine Rogoznica nakon što je dobila 50,69 posto glasova na prijevremenim izborima održanim u nedjelju

Po podacima koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo, jučer je na rogozničke izbore izašlo 1148 od ukupno 2555 birača, odnosno 44,93 posto. Važećih listića bilo je 1131, odnosno 98,52 posto, a nevažećih 17, odnosno 1,48 posto.

Živković je dobila 582 glasa, što je 33 glasa više od ukupnog broja glasova ostalih pet kandidata, a pobjedu u prvom krugu osiguralo joj je samo devet glasova.

I sama sam iznenađena, mislim da je stvarno rijetkost pobijediti u prvom krugu na izborima na kojima se kandidiralo šest kandidata, rekla je Anita Živković.

Ostalih pet kandidata poredano je ovako: Ljubo Županović Lebo (NL Naše misto) 171 glas, Duje Živković (SDP) 167 glasova, nezavisni Joško Živković 85 glasova, Ivana Lovrić (Most, DP) 84 glasa i nezavisni Marko Vidović 42 glasa.

Nakon objave službenih rezultata treba odmah zasukati rukave i početi ostvarivati sve ono što sam najavljivala u programu. Prvi radni dan bit će mi četvrtak, kaže nova načelnica, Zagrepčanka koja zadnjih trinaest godina živi u Rogoznici.

Anita Živković Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Prioriteti su da svako naselje u općini konačno dobije vodu, izgradnja sportske dvorane i početak radova na rivi. Planova i ideja ima još, ali kad bismo uspjeli te tri stvari napraviti u tri godine mandata, bila bih zadovoljna', rekla je Živković.

Prijevremeni izbori u Općini Rogoznica održani su nakon što je 12. studenog 2021. HDZ-ov načelnik Marijo Mladinić podnio ostavku iz osobnih razloga.