umalo tragedija

Amerikanka prilikom uhićenja kod Osijeka ubola nožem u vrat policajca

15.05.2017 u 20:33

Bionic
Reading

Prilikom privođenja Amerikanka Vanessa Raney nožem je napala policajca u mjestu Bilje kod Osijeka nešto iza 18 sati, javlja Nova TV

Policajca je Raney ubola nožem u vrat tijekom vožnje. Policajci su odmah zaustavili automobil u mjestu Bilje, a ozlijeđeni je policajac otrčao u dom zdravlja. Policajac se nalazi u osječkoj bolnici i nije u životnoj opasnosti, doznaje Dnevnik.hr.

Raney je godinama uhodila i maltretirala profesoricu s Filozofskog fakulteta u Zagrebu Ivančicu Banković-Mandić.

Amerikanka je 2015. godine upisala kolegij Jezične vježbe II pod vodstvom profesorice koja postaje njezina opsesija. U početku ju je stalno tražila da joj ispravi tekstove nakon čega ju je optužila kako joj ne posvećuje dovoljno vremena.

Kada joj ni to nije bilo dovoljno Vanessa ju je započela maltretirati s vulgarnim porukama i pornografskim slikama koja nisu zaobišla ni njezinu djecu.

'Na svojoj Facebook stranici je objavljivala podatke iz našeg života. Na mobitele nam je slala podatke u koju školu idu naša djeca, kojim se aktivnostima bave, kako nam izgleda kuća, a bila je i na grobu moje bake', ispričala je profesorica stravične detalje do kojih je Vanessa došla i s kojim ih je plašila.

Sve je prijavila policiji. Općinski sud u Zagrebu izdao je tjeralicu za njom no više od sedam mjeseci nisu joj uspjeli ući u trag, a SOA je Vanessu proglasila prijetnjom za nacionalnu sigurnost

Iz američke su ambasade u RH za Raney rekli da je "riječ o vrlo problematičnoj osobi čije se prijetnje trebaju uzeti vrlo ozbiljno, a svaki konflikt s njom treba izbjegavati".