PAKISTANCI UVJERAVAJU

Amerikanci sa sobom odveli Bin Ladenova sina?

03.05.2011 u 14:46

Bionic
Reading

Pakistanska glavna tajna služba ISI javno je priznala sramotu i grešku jer je vođa Al Kaide Osama bin Laden godinama boravio na području njihova djelovanja bez da su to znali, ali su i iznijeli neke nepoznate podatke o američkom napadu na zdanje u Abbottabadu rekavši da su po njegovu završetku sa sobom odveli sina šefa globalne terorističke mreže

Dužnosnik službe ISI je za BBC izjavio da je zdanje u Abbottabadu gdje je Bin Laden ubijen pretreseno u raciji 2003. godine, dok je još bilo u izgradnji, pa nakon toga više nije bilo 'na njihovom radaru'. 'Mi smo dobri, ali nismo bogovi', rekao je on.
Dužnosnik službe ISI je dalje BBC-jevu novinaru Owenu Bennettu-Jones ispričao da je i neke stvari koji se razlikuju od onih koji su do sada javnosti prezentirali Amerikanci.

Prema njegovim informacijama, 17-18 ljudi nalazilo se u Bin Ladenovoj utvrdi u vrijeme napada, Amerikanci su sa sobom odveli jednu osobu, najvjerojatnije Bin Ladenova sina, oni koji su preživjeli napad, žena, kći i devetero djece, nisu Bin Ladenovi potomci i svi su bili vezani nakon dolaska Pakistanaca, preživjela Jemenka je rekla da je došla tamo živjeti prije nekoliko mjeseci i Bin Ladenova kći, stara 12-13 godina, vidjela je kako joj je otac ubijen.

Pakistanski obavještajac je rekao i da su Amerikanci sa sobom htjeli odvesti i preživjelu ženu i djecu, ali su odustali od plana nakon što se pokvario helikopter. Uništili su ga sami specijalci.

Amerikanci nisu priznali nikakva uhićenja osim što su rekli da su sa sobom odnijeli Bin Ladenovo tijelo. Pakistanska tajna služba je iz Bin Ladenove utvrde nakon odlaska Amerikanaca zaplijenila neke dokumente.