PROBLEMI S MJEHUROM

Američki ministar obrane Austin nastavio s dužnostima nakon liječenja

25.05.2024 u 08:48

Bionic
Reading

Američki ministar obrane Lloyd Austin nastavio je sa svojim službenim dužnostima nakon medicinskog zahvata, objavio je Pentagon u petak u Washingtonu

Austin je prošao 'uspješan i minimalno invazivan naknadni nekirurški zahvat u vezi s njegovim problemom s mjehurom', priopćio je Pentagon. On je svoje službene dužnosti zbog liječenja privremeno prepustio svojoj zamjenici Kathleen Hicks, priopćio je Pentagon.

Operacija nije bila povezana s dijagnozom raka kod 70-godišnjeg Austina, dodaje se. Vratio se kući i ne očekuju se promjene u njegovu službenom rasporedu. Bijela kuća i američki Kongres obaviješteni su o zahvatu, priopćio je Pentagon. U Sjedinjenim Američkim Državama je uobičajeno da se javnost pomno informira o zdravstvenom stanju njihovih najviših političara.

Austina su početkom godine kritizirali zbog prešućivanja raka prostate i boravka u bolnici zbog komplikacija tijekom operacije. Ni američki predsjednik Joe Biden nekoliko dana nije znao da je njegov ministar u bolnici. Pentagon je nakon toga pokrenuo interne istrage kako bi osigurao odgovornosti i lance obavijesti u slučaju ministrove bolesti.

Nakon incidenta, ministarstvo je dalo vrlo detaljne informacije o Austinovu zdravstvenom stanju. Sredinom veljače službene je dužnosti nakratko prepustio Hicks zbog problema s mjehurom.

sve osim nogometa