NESLANA ŠALA

Američki general: Židovi su uzrok svih problema

16.03.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Američki general William Jerry Boykin, koji je vrhunac karijere ostvario u vojno-obavještajnom sustavu administracije Georga W. Busha, umirovljeničke dane krati kršćanskim aktivizmom. U fokusu američke javnosti sada se našao zbog izjave da su Židovi krivi za sve probleme na svijetu

Šokantna izjava, koja je naknadno protumačena kao šala, snimljena je bez njegova znanja nakon panel-diskusije 'Benghazigate: Prikrivanje ružne istine' u sklopu summita o nacionalnoj sigurnosti.

Umirovljeni general i zamjenik predsjednika konzervativne lobističke organizacije Family Research Council, koja se protivi LGBT pravima, istraživanju s embrionalnim matičnim stanicama i pornografiji, 'našalio se' na račun Židova nakon što je prekinut videoprijenos, ali je nastavljeno audiosnimanje.

Na toj snimci, koju je objavio Southern Poverty Law Center (SPLC), Boykin optužuje predsjednika Baracka Obamu da koristi 'subliminalne poruke' za promociju Al Kaide, piše Huffington Post.

'Ako razumijete išta o islamu, postoje subliminalne poruke', rekao je Boykin. 'Njegova poruka, stvarno, vjerujem da je bila - razumijem vas i podržavam vas', dodao je general.

Boykinu tada prilazi Henry Schwartz, novinar Israeli National Newsa, koji od njega traži intervju. Boykin je odgovorio, u šaljivoj maniri: 'Židovi su problem. Židovi su uzrok svih problema na ovom svijetu.'

Neslana šala generala Boykina

Boykin je otprije poznat po uvredljivim komentarima, osobito na račun muslimana. Rekao je da islam ne bi trebao biti zaštićen prvim amandmanom američkog Ustava te prognozirao uskrsnuće naoružanog Isusa, u paketu s bijelim konjem i okrvavljenom mantijom.