drastične mjere

American Airlines obustavio letove za Venezuelu

15.03.2019 u 18:45

Bionic
Reading

American Airlines priopćio je u petak da je privremeno prekinuo letove za Caracas i Maracaibo nakon što je sindikat pilota te zrakoplovne tvrtke pozvao svoje članove da odbiju letjeti u Venezuelu u vrijeme dok je na snazi upozorenje koje je izdao State Department za putovanja u tu zemlju.

State Department je izdao upozorenje 12. ožujka zbog nemira, loše situacije sa zdravstvom i proizvoljnih uhićenja i zatvaranja američkih građana u Venezueli.

Niz zrakoplovnih kompanija zaustavio je letove u tu južnoameričku zemlju zbog sigurnosne situacije kao i spora oko financijskih sredstava za koja kažu da im venezuelska vlada duguje.

"Naša korporativni tim za sigurnost surađuje sa svim našim čelnicima sindikata i nastavit ćemo tu suradnju kako bi procijenili situaciju u Venezueli", priopćio je American Airlines dodajući da neće raditi sa zemljama koje ne smatra sigurnima.

"Ne prihvaćajte nikakva putovanja u Venezuelu", poručio je čelnik sindikata u pismu pilotima koje je Reuters dobio na uvid.

United Airlines obustavio je letove za Venezuelu 2017. Svi američki diplomati napustili su Venezuelu u četvrtak, izjavio je američki državni tajnik Mike Pompeo.