ministar rada

Aladrović: Naći ćemo način da ne dođe do štrajka u zdravstvu

21.08.2019 u 10:49

Bionic
Reading

Dok je ministar rada Josip Aladrović uoči sastanka užeg kabineta u Vladi uvjeren kako će sa sindikatima u zdravstvu naći način da ne dođe do štrajka, hrvatski šef diplomacije Gordan Grlić Radman ne zna ništa oko okolnosti odabira Dubravke Šuice za kandidatkinju za povjerenicu Europske komisije. Ministar financija Zdravko Marić ne ljuti se na ministra Milana Kujundžića, a Kujundžić potvrđuje kako su u dobrim odnosima

Ministar rada Josip Aladrović je novinarima rekao kako je Vlada jedinstvena u svom stavu oko povećanja plaća da se ide na horizontalnu korekciju, a oko najave štrajka i u obrazovanju kaže kako nisu još razgovarali sa sindikatima, javlja N1.

Za ministra vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman slučaj prve tajnice veleposlanstva u Berlinu je završena priča završena u onom trenutku kada je poslana prijava službeničkom sudu, a na upit je li premijer Andrej Plenković prekršio proceduru jer je Dubravka Šuica već razgovarala s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen, a još nije njezina kandidatura bila ni istaknuta u Hrvatskoj niti je o njoj raspravljao nadležni saborski odbor, misli kako je ona najbolja kandidatkinja koju Hrvatska ima zbog svog iskustva.

Ministar financija Zdravko Marić ponovio je kako se ne ljuti na ministra zdravstva Milana Kujundžića te da je na jučerašnjem sastanku rekao 'sve kako stvari stoje', a sličan stav ima i oko prosvjetnih radnika i njihovih zahtjeva.

'Vodimo brigu o ukupnim plaćama u javnoj i državnoj službi, pratimo i rast plaća u gospodarstvu'. Moramo mudro promatrati problematiku i raditi u skladu s mogućnostima', rekao je.

  • +24
Dolazak ministara na sjednicu užeg kabineta Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar Milan Kujundžić rekao je kako je u odličnim odnosima s ministrom Marićem.