UGLEDNI ODVJETNICI SUMNJAJU U POVRATAK

Ako uđe u Hrvatsku, Sanadera vode u Remetinec!

10.12.2010 u 14:49

Bionic
Reading

Ako Ivo Sanader pokuša napustiti granice Europske unije u bilo kojoj državi EU-a, policija zemlje iz koje bude htio napustiti Uniju dužna ga je uhapsiti zbog međunarodne tjeralice. Ako to ipak ne učini i on se zaista poslijepodne vrati u Hrvatsku, kako je najavio preko odvjetnika, čim prijeđe granicu ili sleti u zračnu luku, dočekat će ga policija koja će ga istog trena uhititi i zatim odvesti u Remetinec

USKOK je za Ivu Sanadera zatražio određivanje istražnog zatvora u roku od najviše 30 dana, i to zbog mogućnosti bijega i utjecaja na svjedoke koji trebaju biti ispitani u istražnom postupku koji je sada službeno pokrenut.

Istražni sudac Županijskog suda Krešimir Devčić sinoć je, nakon što su Sanaderu skinuli imunitet u Saboru, odobrio taj zahtjev USKOK-a, tako da bi policija nakon uhićenja trebala odvesti Sanadera direktno u Remetinec, osim ako USKOK ne bude inzistirao da ga što prije ispita.

Za Sanaderom je nakon određivanja istražnog zatvora raspisana i međunarodna tjeralica MUP-a i Interpola, ali on je splitskom odvjetniku Željku Gulišiji rekao da će prekinuti svoj 'poslovni put u inozemstvo' i svojevoljno doći već večeras u Zagreb. Gulišija kaže da nije siguran hoće li ga Sanader angažirati, ali da će i on u poslijepodnevnim satima doći u Zagreb i sastati se s njime. Prema svemu sudeći, mjesto susreta bit će Remetinec.

Inače, čak nekoliko uglednih zagrebačkih odvjetnika tvrdi da Sanaderu, da je njihov klijent, nikako ne bi preporučili da se sada vrati u zemlju. Kažu da mu to 'nije pametan potez' te ni ne vjeruju da će se zaista vratiti večeras.

Podsjetimo, sličnog mišljenja bio je jučer odvjetnik Zvonimir Hodak, koji je za Dnevnik 3 HRT-a izjavio da smatra da će 'Sanader u Austriji zatražiti politički azil, jer već dulje priča o tome da Jadranka Kosor i Vladimir Šeks vrše politički progon nad njim'.