ZADARSKI ZASTUPNIK KALMETI

'Ako ste vi gordi hrast, mi smo mala sjekira iz Peveca'

18.12.2013 u 16:11

Bionic
Reading

Gradski vijećnik iz redova Akcije mladih Marko Pupić Bakrač konstatirao je danas za trajanja aktualnog sata Gradskog vijeća Grada Zadra kako nekadašnji ministar, današnji gradonačelnik Božidar Kalmeta, nije znao što mu radi vozač, pa je pitao može li garantirati što mu rade pročelnici i što se radi u gradskim poduzećima, javlja portal 057info. Dotaknuo se i 'naručenog' članka u Globusu u kojem je Kalmeta izjavio kako će njegovim padom pasti i njegovi neprijatelji

'Izgleda da niste bili baš najzadovoljniji izjavama dogradonačelnika Vrančića i župana Zrilića. Jer njihova podrška nije bila bezrezervna. Svoje kolege ste opisali kao neku vrstu gnojiva koji se podlo i kukavički skrivaju iza vas, a sebe kao gordi i razgranati hrast', kazao je Pupić Bakrač te je podsjetio Kalmetu na svoj zahtjev za ostavkom gradonačelnika koji mu je svojevremeno uputio. Isto je učinio i danas.

'Naravno da ne razmatram ostavku jer za to nema nijednog razloga. Mislim da gradska uprava radi dobro i da će raditi sve bolje. Ne volim komentirati članke. Mediji su korektiv društva danas. Ipak moram reći nekoliko stvari. Nikada nisam rekao 's mojim padom, past će i moji neprijatelji'. To je naslov koji čak nije napisao ni novinar, nego urednik. Ne mislim da je sa mnom počeo svijet, niti će sa mnom završiti. Nisam taj, niti bih to mislio. Nisam rekao da sam 'gordi hrast', nego sam rekao da ima jedna narodna poslovica koja kaže 'briga gordog hrasta tko pod njim s...'. Članak je napisan vrlo profesionalno, nije naručen, nego je novinar po nalogu došao u Zadar i tražio je od mene da sudjelujem u tom razgovoru. Tako za onoga tko čita ispada da sam sve opservacije novinara rekao ja, nisam ja to rekao', zaključio je Kalmeta.


'Gotovo nitko u gradskoj upravi nije stao u vašu obranu. Izgleda da oko gordog hrasta ima toliko gnoja da se više ni ne vidi. I ne znam po kojem poslovniku idete po gradskoj upravi i pitate službenike što misle o gradonačelniku', uzvratio je Pupić Bakrač.

'Pokušali su mnogo jači i snažniji od vas nauditi HDZ-u, nisu uspjeli, pa nećete ni vi. Vrančić i Zrilić su moji dobri prijatelji. Vi ste svaki dan u gradskoj upravi. Tko vas plaća da u vrijeme u kojem morate raditi šetate. Što vi radite? Uzimate li godišnji, bolovanje ili ste možda dali otkaz?', zapitao je Kalmeta Pupić Bakrača.

Pupić Bakrač nije dobio riječ pa su njegova pitanja ostala bez odgovora. Barem za sada. U svojevrsni obračun s Kalmetom upustio se i drugi gradski vijećnik Akcije mladih, Ante Rubeša.

'Mene zanimaju ove Fimi medije, Lihtenštajni i prebojani tuneli. Ja u tome prepoznajem vas i Linića i Čačića. Ako je sve ovo istina, a činjenica je da činjenice pobijaju vaše tvrdnje, onda bih završio stihovima jednog pjesnika s Jamajke: 'If you are a big tree, we are small axe ready to cut you down', što bi značilo: 'ako ste vi neki tamo gordi hrast, mi smo mala sjekira iz Peveca, ali spremni smo vas sasjeći kad god', rekao je Rubeša, kojeg je prekinuo predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega. 'Vi prijetite sjekirama, mislim da ovo nije dostojno Gradskog vijeća', poručio je Kolega i pokušao Rubeši oduzeti riječ, a kako nije uspio, nakratko je prekinuo sjednicu.