PUHOVSKI ZA N1

'Ako Most želi biti moralan, neka napusti lokalne pozicije'

10.11.2015 u 20:04

Bionic
Reading

Politički analitičar Žarko Puhovski rekao je u gostovanju u Dnevniku kako smatra da trenutačno ni HDZ ni SDP ne mogu bez Mosta, i da se sada radi o jednom pritisku i o tome tko će prije popustiti. Drži da je Most konfederacija političara i političarki koji pokušavaju moralno nastupati u politici, ali ako to žele, smatra da moraju ovog časa napustiti svoje pozicije načelnika i župana u lokalnim zajednicama

'SDP ima sedam do 10 mjesta više od HDZ-a, računa li se manjine, a HDZ može dobiti eventualno Bandića i Čačića, i to uz veliku muku', rekao je Puhovski gostujući na N1.

Smatra da ako dođe do raskola u Mostu, SDP ima šansu, dok HDZ treba čitav Most.

'To su taktička pitanja, i prikazivat će se kao pitanja o programima, ali zapravo će biti čista brojka. Ako imate 76, 75 mandata, to znači da morate ljude iz bolnice dovoditi, i tako ne možete funkcionirati', smatra Puhovski.

Na pitanje hoće li se za premijera odabrati netko treći, a ne Tomislav Karamarko ili dosadašnji Zoran Milanović, misli da to nije realno.

'Naprosto je glupost pričati o stručnjaku na čelu vlade, za premijera je jedini stručnjak političar, nema tu drugog stručnjaka. Političari su stručnjaci za premijera, a ideja o stručnoj vladi je totalno promašena. I Karamarko i Milanović dobili su veliku podršku za premijera, i to bi Most bi to trebao uzeti u obzir. Dvije trećine glasača ne žele Karamarka i isto toliko ih ne želi Milanovića za premijera', zaključio je Puhovski.