KARAMARKO O EU-SANKCIJAMA

A Milanović je mislio da je rekao povijesno 'NE'

16.09.2013 u 15:08

  • +16

HDZ-ova klauzura u Trgovišću

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Bionic
Reading

Nakon što je iz Europske komisije stigla potvrda o pokretanju procedure sankcija za Hrvatsku zbog tzv. Lexa Perković, stigla je i reakcija iz HDZ-a

'Doista sam neraspoložen zbog takve odluke iako je ona reakcija na jedno doista nevjerojatno iracionalno ponašanje hrvatske Vlade i premijera', kazao je novinarima nakon HDZ-ove mini-klauzure predsjednik te stranke Tomislav Karamarko.

Podsjetio je da je HDZ još krajem lipnja govorio da se problemu tzv. Lexa Perković mora pristupiti ozbiljno i da se Bruxelles mora ozbiljno shvatiti.

'Ako netko misli da je rekao povijesno 'ne', onda se vara. Pogriješio je vrijeme i pogriješio je prostor. To su neki drugi ljudi, vjerojatno njihovi idoli, nekim drugim brkatim ljudima izgovarali takve riječi', kazao je Karamarko.

Karamarko smatra da je ignoriranje onog što je potpisano u pristupnom ugovoru bacanje ljage na Hrvatsku kao zemlju kojoj se ne može vjerovati. Kazao je kako bi zbog ovog Hrvatska mogla ostati bez 80 milijuna eura za Schengen, ali i bez eventualnog novca za gradnju Pelješkog mosta.

'Neozbiljna Vlada, neozbiljan premijer, ozbiljni problemi za Hrvatsku. Rekao sam, vlade prolaze i ova vlada će proći i otići, ali ostavit će neugodan pečat i hipoteku za Hrvatsku', zaključio je Karamarko.