početkom lipnja

Večernjakova biciklijada vozi se 41. put, ruta ide do Vugrinščaka, a ovo su detalji

12.05.2023 u 10:50

Bionic
Reading

Početkom lipnja održat će se 41. Večernjakova biciklijada pod sloganom 'Praznik na dva kotača'. Vozit će se rutom dugom 22 kilometra od Trga Franje Tuđmana do Vugrinščaka u Samoboru, u kojem sudionike očekuju bogata gastroponuda, kvizovi, igre, radionice i koncert Vatre

Večernjakova biciklijada, njezino 41. izdanje, održat će se 3. lipnja, a na njoj se očekuje 20.000 ljudi. Starta se na zagrebačkom Trgu Franje Tuđmana u 10 sati, a cilj udaljen 22 kilometra bit će Sportsko-rekreacijski centar Vugrinščak u Samoboru. Kako ističe glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, prvi bi sudionici do cilja trebali doći već u 11.30. Uslijedit će cjelodnevna zabava s brojnim radionicama i igrama za djecu, kvizovima, sportskim natjecanjima, među ostalim nogometnim turnirom, a na jednom od punktova bit će organiziran i mali zdravstveni pregled.

Vrhunac manifestacije očekuje se u večernjim satima, kada će se na pozornicu popeti članovi virovitičke Vatre te izvesti neke od svojih najvećih hitova. Na pozornicu će se, uz Vatru, popeti još jedno slavno ime s domaće estrade, a o kome je riječ, dodao je Klarić, zasad je tajna.

  • +8
Jubilarna 40. Večernjakova biciklijada od Zagreba do Samobora Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

A kako se u više od četiri desetljeća mijenjala jedna od najdugovječnijih sportskih manifestacija u Hrvatskoj, može se do 11. lipnja razgledati u postavu arhivskih fotografija Siniše Hančića u galeriji Cloverfield. Svakog dana, osim nedjelje, od 14 do 19 sati na adresi Pod zidom 12 možete vidjeti kako je izgledala prva biciklijada 1979., na kojoj se okupilo sedam tisuća sudionika, pa sve do 11., najbrojnijeg izdanja 1989., kada je pedaliralo 40.000 ljudi.

  • +23
Samobor: Atmosfera nakon završetka 40. Večernjakove biciklijade Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Od samih početaka sudjelovali su biciklisti svih dobnih skupina, od djece do umirovljenika, rekreativci i profesionalci, a zabavljala su ih brojna slavna imena poput Severine, Tonija Cetinskog, Tajči i Magazina. Na biciklijadu se možete prijaviti ovdje.