policija u akciji

37-godišnjakom prevarom došao do grobnog mjesta na Mirogoju, preprodao ga za pola milijuna kuna

01.11.2022 u 13:13

Bionic
Reading

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave i prijevare jer je pribavio od druge osobe ili sam izradio nevjerodostojan Ugovor o pravu korištenja grobnog mjesta na Mirogoju.

Sumnja se da je neutvrđenog dana pribavio od druge osobe ili sam izradio nevjerodostojan Ugovor o pravu korištenja grobnog mjesta s datumom ovjere iz listopada 2021., između 35-godišnje korisnice grobnog mjesta i njega, prikazujući u Ugovoru da mu je oštećena ustupila pravo korištenja grobnog mjesta na groblju u Ulici Hermanna Bollea.

Zatim je osumnjičeni u nadležnom Gradskom uredu zagrebačke Gradske uprave lažnim prikazivanjem činjenica, prilažući taj Ugovor kao vjerodostojan, doveo ovlaštene osobe u zabludu radi stjecanja protupravne imovinske koristi i na taj način je oštetio pravu korisnicu grobnog mjesta, stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Nadalje, navode iz policije, navedenim nevjerodostojnim ugovorom je grobno mjesto i ustupio početkom veljače 2022. godine 47-godišnjakinji. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 500.000 kuna. Protiv osumnjičenog je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, stoji u priopćenju.