PIROMAN A NE HULIGANI

27-godišnjak osumnjičen da je zapalio automobile

10.04.2009 u 12:42

Bionic
Reading

Protiv 27- godišnjeg Osječanina bit će podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je u razdoblju od 2. do 5. travnja, na nekoliko mjesta u Osijeku, zapalio ukupno četiri automobila i dva kontejnera osječkog komunalnog poduzeća "Unikom", izvijestila je danas Policijska uprava osječko-baranjska.

U priopćenju se navodi da je kriminalističkom obradom utvrđena osnovana sumnja da je 27-godišnji Osječanin počinio nekoliko kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te uništenja i oštećenja tuđe stvari, a riječ je o osobi koja je policiji od prije poznata po istim ili sličnim kaznenim djelima.

Osumnjičenika se tereti da je 2. travnja oko sat vremena poslije ponoći u Kašićevoj ulici namjerno zapalio automobil u na kojem je potpuno izgorio prednji dio zajedno s motorom. Materijalna šteta iznosi oko 101.000 kuna.

Također ga se sumnjiči da je u noći između 4. i 5. travnja zapalio još tri automobila. Na jednom je šteta procjenjena na oko 50.000 kuna, a na vozilu koji koristi riječka tvrtka ''Trans Adria'' i vozilu u vlasništvu tvrtke "Bara trade" iz Tenje te dva kontejnera "Unikoma" još se očekuju odštetni zahtjevi.

Protiv 27- godišnjeg Osječanina, koji je policiji poznat od prije po istim ili sličnim kaznenim djelima, slijedi kaznena prijava.