TOP LISTA

10 najvećih negativaca u videoigrama

25.03.2014 u 12:05

Bionic
Reading

Saznajte tko i što je najveće zlo koje vreba iz mračnog kuta svake videoigre u najnovijoj Gamereport temi tjedna

Ono što čini dobru videoigru dobrom je motivacija. Razlog zbog kojeg ju planirate završiti. Ono što vam upotpunjava dan kada nemate koga za mrziti. Da, govorimo o negativcima. Samo lakoumni će zaključiti kako antagonisti u igrama ne igraju veliku ulogu. Oni su jednako važni kao pozitivci i zaslužuju svaku pohvalu. Barem aku su, budimo iskreni, dobro osmišljeni. Upravo zbog toga donosimo vam Gamereportov popis najvećih bad guysa u videigrama ikad.

 

10. Arthas Menethil (Warcraft 3, World of Warcraft)

Tko bi zaboravio taj podmukli smješak? Tko ovog bijelokosog baju nije zamrzio igrajući čuveni Warcraft 3 jednostavno nema dušu. Princ Arthas jedan je od najvećih negativaca ikad zbog svoje dugovječnosti, činjenice da u jednom trenu postane Lich King - još moćniji negativac. Uostalom, budimo iskreni - Ner'Zul je tako i onako nezaobilazno proljepšanje koje je Arthasu oduvijek nedostajalo.

 

 

 

9. Kane (Command and Conquer)

Nezaboravni Command and Conquerov Kane jedan je od mojih omiljenih negativaca iz više razloga. Kao prvo, ne radi se o poligonskom negativcu nego pravom pravcatom glumcu. Glumcu koji ne zna glumiti. Iskreno, tip izgleda kao da ćita blesimetar pod prijetnjom smrću. A u trenu kada pomislite da se radi o nekom šonji, prasac vas pregazi sa tenk rašem. Srah i trepet, kažem ja vama. Uglavnom, ako su dvije stvari savršeno jasne, to je da je Kane car i da ga boli briga za vaše Oskare, Holivude! UZMITE SI IH!

 

 

 

 


8. Shao Kahn (Mortal Kombat)

Glavni negativac Mortal Kombat serijala, te ljubimac mnogih, epski je maher Shao Kahn. E to je, dragi čitatlji, frajer. Em što zvuči kao da mu je netko pustio ručnu na mutiranje negdje posred puberteta, em što se zna mlatiti. Nego, pogledajte vi njegovu kacigu. Evo. Stanite, pauzirajte video i pogledajte vi to. Modni Hračak sam' tak'.

 

 

7. Pyramid Head (Silent Hill)

Ljubitelj hrđe, divovskih krvavih mačeva, prljavih pregača, zlostavljanja mačaka i fine francuske proze pod imenom Pyramid Head jedna je od najvećih ikona gaminga. Nakon prve pojave u Silent Hillu 2, ovaj monstrum duboko se zavukao u gamersku kulturu. Kako onda da se sa sjetom u očima ne prisjetimo stvari koje će nas uvijek uz njega vezati? Stvari poput magle, grebanja mačem po keramičkim pločicama, užasnim scenama sakaćenja i zabrinjavajućem fetišu prema pravilnoj geometriji.

 

 

 

6. Shodan (System Shock)

Shodan je podmukla i poprilično poremećena umjetna inteligencija iz kultnog SF serijala System Shock. Također se radi o negativcu koji spada u kategoriju "luđaka sa jako dobro odrađenim glasom". Ubrzo nakon brisanja njezinih etičikh limita, stvari su opasno krenule nizbrdo. Svemirska stanica Citadel prošla je kroz nekoliko blagih promjena u poslovnoj politici...stvari poput medicinskih eksperimenata, proizvodnje vojske kiborga i još mnogo toga drugog. Kako bi spriječio uništenje ljudske vrste biološkim otrovima, nanovirusima i čime već ne, glavni lik se morao sukobiti sa zlom digitalnom karakondžulom i spasiti nas sve od sigurne smrti.

 

 

Jedan od najpoznatijih Shodanovih citata

 

5. Pscyho Mantis (Metal Gear Solid)

Čuveni telepat negativac jedna je od najpopularnijih individua iz originalnog Metal Gear Solida. Zašto? Zato jer vam može čitati misli. Kada ga susretnete, shvatiti ćete kako zna koje igre igrate, te kako posjeduje moć pokretanja dual shock kontrolera po podu vaše sobe. Plus, ta gas maska je oduvijek bila in. Koji respektabilni telepat negativac ne nosi gas masku ovih dana? X-meni nemaju pojma što je to visoka moda.

 

 

  

 


4. Kain (Legacy of Kain)

Čuveni vampir iz istoimenog akcijskog serijala jedan je od najpoznatijih Eidosovih negativaca. Makar spada među negativce koje će najviše pamtiti fanovi igara u kojima se nalazi, on je i dalje dosta opak lik. Mislim, budimo realni - ako je lik dovoljno moćan da vodi vampirsku naciju i odere krila svojem omiljenom poručniku, onda definitivno spada na ovaj popis.

 

 

 

 

3. Heihachi Mishima (Tekken)

Stari vrag, kako ga voli zvati jedan moj prijatelj gotovo je neuništivi antagonist iz popularnog serijala Tekken. Ni starost, ni proširene vene, ni manjak kose, ni bore, ni manja penzija ne zaustavljaju ovog svevremenskog namrštenog dušmana da ubije milog boga u vama. Mislim, tip je toliko opak da može putovati kroz vrijeme. Heihachi je igriv u Tekkenu, kao i u srednjovjekovnom Soul Caliburu. Svevremenski taft...

 

 

  

 

2. GladOS (Portal)

Fantastično dobro karakterizirani AI iz kultnog FPS-a Portal zauzima drugo mjesto na Gamereportovom velikom popisu najvećih negativaca gaminga iz više razloga. Osim što je, budimo iskreni, lud k'o šlapa, ovaj negativac nema pretjerano impresivnu fizičku prisutnost tijekom igre. Ono što GladOS-aa čini GladOS-om je njegvom šizofreničan karakter. Ovaj AI je bez ikakve sumnje apsolutni luđak, a najbolja stvar kod njega je da je u svemu tome dosta...pa...suptilan. Ako pod time, naravno, ne  ubrajamo stotine smrti koje je uzrokovao. U tom slučaju zaboravite dio sa suptilnim.

 

 


 

 

1. Jeti (Ski Free)
Sam đava, kao što bi moj dida rekao! Jeti iz Ski Freea je neizbježna smrt. Ono što vas čeka i ono što ćete morati susresti nakon što se dovoljno dugo spuštate niz snijegom prekrivenu planinu. Ovaj kanibal je brži od Simmonsovog Shrikea, te ima kvantni želudac u kojeg može strpati čitavog skijaša a da se nimalo ne udeblja. Ovo će nutricionisti, vjerujem, pripisati brzi metabolizam uzrokovan čestim obrocima i supersoničnom brzinom kojom se kreće. Međutim, taj ravnodušni smješak nakon počinjenog ubojstva, te činjenica da mu NIKADA nećete pobjeći čini ga najvećim negativcem svih vremena. Strepite!