DIZAJN I TEHNOLOGIJA

Zub je 'in': OnePlus 6 bit će vrlo sličan iPhoneu X

02.04.2018 u 22:09

Bionic
Reading

Značajka Appleove perjanice koju su svi osuđivali kao loš dizajnerski potez bit će jedno od ključnih vizualnih obilježja nadolazeće Android uređaja kineskog proizvođača OnePlus

Nakon što je dobio niz pitanja vezanih uz sličnost OnePlusa 6 i iPhonea X, kineski proizvođač je svima jasno do znanja dao da će njihov novi model kojeg planiraju predstaviti prije očekivanog datuma u lipnju imati specifični dizajn koji, makar podsjeća na onaj uređaja iz Applea, predstavlja njihovo jedinstveno tehnološko rješenje, izvještava The Verge.

Zub je 'in'

Njihov nadolazeći smartfon imat će prepoznatljivi 'zub' koji je veći od onoga na Essential Phoneu zato jer ne žele da si ugrađeni senzori međusobno smetaju. Dimenzije izbočine sa senzorima bit će manje od onih na iPhoneu X.

OnePlus trenutno testira tisuću najpopularnijih aplikacija na Play Storeu te nastoje otkriti koja od njih će trebati specijalni mod za kompatibilnost. Najbolji primjeri specijalno prilagođenih appova su oni najmjenjeni gledanju videa.

Inspirirani 'Jabučarima'

Premda OnePlus otvoreno priznaje da Apple vrlo često potiče trendove u industriji smartfona, naglašavaju da bi svoje rješenje, odnosno zub, napravili i bez kalifornijskog utjecaja. 'Možda ga ne bismo izmislili i razvili brzo kao ljudi iz Applea' rekao je suosnivač OnePlusa Carl Pei, te nastavio: 'no činjenica je da imamo pristup brojnim proizvođačima ekrana koji sami sve češće nude alternativu za 'zub' koji, na kraju krajeva, daje puno veću vidljivu površinu.'

  • +10
iPhone X i iPhone 8 Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Veći ekran, isto kućište

OnePlus je također Vergeu potvrdio da će 'Šestica' imati najveći ekran do sad, dok sam uređaj zadržati dimenzije svojih prethodnika. Odnos površine ekrana u odnosu na kućište je i dalje impresivnih 90 posto, a uređaj će (za razliku od Applea) podržavati priključak za slušalice.