bilježenje trenutaka

Znate li kojem tipu fotografa pripadate uz Vaš pametni telefon?

27.04.2022 u 15:01

Bionic
Reading

Fotografija je u današnje vrijeme izrazito moćan alat za bilježenje trenutaka kojih se želimo (a možda i ne želimo). Veliki naglasak na fotografiju bitan još iz tehnoloških davnina nastavlja se i danas. Zato snimanje fotografije ovisi o uređajima koje koristimo te njihovoj kameri koja igra veliku ulogu kada želimo visoku kvalitetu fotografija

Danas je dobar fotić – naš pametni telefon. Upravo Galaxy S22 serija pametnih telefona dolazi s najmoćnijom Samsung kamerom ikad. Spoj triju stražnjih kamera omogućuje da i najveća grupa prijatelja uđe u kadar, približi i najdalju pozornicu ili planinu te noć pretvori u dan. Od sada ćeš svoje avanture moći pokazati svima, a na koji način svoje fotografije dijeliš s drugima i kako ih snimaš govori u koju kategoriju fotografa pripadaš. Možeš li se pronaći u njihovom opisu ispod?

1. Influencer/ica

Ovaj tip fotografa voli društvo, sreću, kave i događanja, ali ponajviše vole podijeliti svoje trenutke sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama. Ne kaže se bezveze: ako nema slike - nije se ni dogodilo. Bitno je da svoje pratitelje počasti barem trima objavama jednom tjedno te pokojim selfijem na storyu. Uz Samsung Galaxy S22 seriju pametnih telefona s kvalitetnom prednjom kamerom, svaki vaš selfi postaje ozbiljan i važan te je kamera prilagođena tvom najboljem profilu koji neće ostati nezamijećen, a komplimenti će dolaziti sami od sebe. Svoj selfie možeš okinuti u bilo kojem trenutku jer prednja kamera donosi Adaptive Pixel tehnologiju koja propušta svjetlinu i noć pretvara u dan. Jedina stvar oko koje ćeš morati paziti je da ne postaneš nečiji osobni fotograf!

2. Osobni fotograf

Kad smo već kod osobnog fotografa, tu ćeš se prepoznati ako „naslikavanje“ samoga sebe i nije tvoja jača strana, ali kad ekipa treba fotografa postaješ profesionalac. Svoje umijeće slikanja kriješ iza pametnog telefona koji svojim značajkama stvara fotografije kao da su iz profesionalnog studija. Dobar primjer pametnih telefona koji to mogu su Samsung Galaxy S22, S22+ i S22 Ultra modeli koji tvoj hobi pretvaraju u profesiju. Kada isprobaš novi Samsung Galaxy zavoljet ćeš fotografiju, a postoji mogućnost da ćeš i ti zavoljeti kameru.

Recimo, fotografije svojih prijatelja možeš urediti uz veliki izbor alata za obradu fotografija uz ekskluzivni pristup Ekspert RAW aplikaciji u sklopu Galaxy S22 i S22+ ili Galaxy S22 Ultra pametnog telefona. Pomoću Expert RAW aplikacije tvoja umijeća fotografije dolaze u pravi fokus, primjerice na koncertu gdje je pozornica u stražnjem planu i osvijetljena je. Osobe koje se žele fotografirati s pozornicom u pozadini neće biti u fokusu i bit će zatamnjene, no s Ekspert RAW aplikacijom fokus možete prilagoditi na svoje prijatelje bez da se izgubi pozornica.

3. Noćna ptica

Na drugoj strani dana vladaju noćne ptice. Noćne ptice svoje lude i nezaboravne provode zabilježe pametnim telefonom kako bi se sutradan prisjetili što se sve dogodilo. Problem kod ovih osoba ponajviše je osvijetljenost podija gdje veselo pokazuju plesne pokrete koji se moraju zabilježiti. Već na sljedećem izlasku ne moraš brinuti jer Samsung Galaxy S22, S22+ i S22 Ultra tvoje korake vide u mraku. Napredna značajka Nightography tamu baca u drugi plan, a tebe i tvoju ekipu nagrađuje čistim, jasnim i fokusiranim videozapisima i fotografijama pomoću Super Clear Glass-a i Auto Framing svojstvima. Od sad uz Samsung S22 seriju pametnih telefona zaboravi na rupe u sjećanju i prisjeti se pomoću vjerodostojnih fotki i snimaka.

4. Prirodni talent

Svoj avanturistički duh želiš podijeliti s drugima i prikazati prirodu u drugačijem svjetlu, ali ne želiš nositi cijelu profesionalnu opremu za slikanje sa sobom? Samsung ima rješenje za tvoje probleme jer Galaxy S22 serija pametnih telefona tvoj svijet flore i faune čini nestvarnim uz posebno osmišljeni koncept kamera koje tvoje fotografije prikazuje u najvećoj rezoluciji do sada. Od sada ne moraš više snimati panorame jer Samsung Galaxy S22 serija sadrži širokokutnu kameru koja proširuje tvoje vidike, a one daleke atrakcije optičkim zumom pomoću telefoto kamere približava nadomak ruke. Još jedna značajka koja će putopiscima izmamiti osmjehe jest Al Stereo Depth Map opcija koja zahvaljujući inovativnom algoritmu umjetne inteligencije uhvati i najsitnije detalje, u ovom slučaju na sićušna bića. Samsung Galaxy S serija oslobađa talent, možda na svojoj novoj avanturi otkriješ novu vrstu flore i faune koju još nitko nije vidio.

Fotografije i videozapisi postali su naša svakodnevnica koja uz nove Samsung Galaxy S22 pametne telefone dobiva veći značaj no prije. Oni donose revolucionarnu kameru koja pokreće kreativnost i spaja ugodno s korisnim. Ako želiš zablistati na fotografiji, Samsung Galaxy S22 serija pametnih telefona pravi je odabir za tebe i ekipu. Za više informacija posjetite web stranice https://www.samsung.com/hr/smartphones/galaxy-s22/ i https://www.samsung.com/hr/smartphones/galaxy-s22-ultra/.

Sada je i posebna prilika jer možete besplatno promotivno probati YouTube Premium u trajanju od četiri mjeseca nakon aktivacije na jednom od Galaxy S22 uređaja. Promotivno razdoblje traje do 1. ožujka 2023., a vrijedi samo za korisnike koji nisu pretplaćeni na uslugu. Više o promociji saznajte na: https://www.samsung.com/hr/offer/youtube-premium-promo-2021/. Dodatno, čuvajte svoje uspomene i fotografije na sigurnom kao pravi profesionalci uz besplatnih 100 GB na Microsoft OneDrive usluzi. Ponuda je dostupna za uređaje S22, S22+ i S22 Ultra od 25. veljače 2022. do 31. siječnja 2023. Više informacija proučite na: https://www.microsoft.com/hr-hr/microsoft-365/onedrive/samsung-offer/?rtc=1.