PROGRAMIRANO U VARAŽDINU

Želite odmah znati kako ste prošli na ispitu? Evo aplikacije za to

27.03.2014 u 08:29

Bionic
Reading

Tri studenta FOI-ja razvili su PEAS, aplikaciju koja olakšava posao profesorima pri sastavljanju i ocjenjivanju ispita, a studentima omogućuje da odmah doznaju jesu li prošli

PEAS je sustav sastavljen od mobilne i web aplikacije, koji omogućuje profesorima da preko web sučelja u bazu upišu pitanja te pomoću njih generiraju ispite prema potrebi. Ne samo što štedi vrijeme profesorima, već i studentima otežava prepisivanje jer je svaki ispit jedinstven - nijedan nema potpuno ista pitanja.


Student preuzima ispit skeniranjem QR koda na listiću, pokrene vrijeme i položi mobitel na stol. Važno je ne izaći iz aplikacije jer se samim time ispit poništava. Oni koji nemaju vlastiti smartphone mogu zatražiti od profesora da uslika ispit te ga dodijeli određenom studentu.

Odgovori na pitanja koje studenti dobiju na papiru upisuju se u tablicu na drugom papiru koji skenirate kada ste gotovi s rješavanjem ispita. Nakon što aplikacija skenira vaše odgovore u mogućnosti je odmah prepoznati rezultat koji vam ispiše na ekranu.

Ima prostora za razvoj i nadogradnje. Recimo, korisna bi moglo biti praćenje koja su pitanja imala najviše točnih odgovora, kako bi se ustanovilo koji dio gradiva su studenti najbolje usvojili, ali i koja su bila prelagana, odnosno preteška.

Iza PEAS-a stoje tri studenta - Zoran Antolović, Alen Huskanović i David Ante Macan - koji su ga razvili uz pomoć profesora varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike. Za osnovni dizajn trebalo im je oko tjedan dana.

Aplikacija je trenutno dostupna za Android. Uskoro bi trebale stići i verzije za Windows Phone te iOS.

Izvor:Zimo