PROBLEMI S OPSKRBOM

Želite iPhone X do Božića? To bi moglo teško ići

18.09.2017 u 12:16

Bionic
Reading

Ako želite platiti oko tisuću dolara za novu Appleovu perjanicu vjerojatno ćete morati probdjeti bar dio noći 27. listopada

Kao što smo već pisali, iz Applea su najavili kako će predbilježbe za iPhone X biti otvorene u petak, 27. listopada, dok bi novi top model u prodaju trebao krenuti u petak, 3. studenog.

No, analitičar Ming-Chi Kuo je u bilješci za KGI Securitier naveo kako će potražnja za dosad najskupljim Applevim smartfonom vjerojatno premašiti mogućnosti opskrbnog lanca te tvrtke barem u početku. To znači kako ćete vjerojatno čekati na isporuku dulje nego inače. 

Do povećane potražnje doći će zbog zaslona od ruba do ruba i značajki vezanih uz prepoznavanje lica, zbog kojih će veliki broj sadašnjih vlasnika iPhonea svoj uređaj htjeti zamijeniti novima. 

Kuo procjenjuje kako će Apple uspjeti zadovoljiti povećanu potražnju tek početkom iduće godine. Do kraja fiskalne godine Apple bi mogao isporučiti oko 40 milijuna iPhonea X te do 90 milijuna tijekom 2018. 

Kasnije otvaranje predbilježbi i početka prodaje vjerojatno će spriječiti bar djelomično kanibalizaciju prodaje iPhonea 8 i 8Plus, koji će u prodaji biti od kraja ovog mjeseca, piše Verge.

  • +5
Predstavljen iPhone X Izvor: Reuters / Autor: STEPHEN LAM