CIJENA - PRAVA SITNICA

Zbogom peglanju! Evo robota kojeg smo nestrpljivo čekali

10.06.2016 u 07:51

Bionic
Reading

Kome god teško pada slaganje odjeće, uskoro će imati pravo robotsko rješenje. Foldimate će svoje vlasnike odriješiti za kakvih pet tisuća kuna, ali će zato marljivo slagati robu koju treba tek staviti na štipalice

Je li nešto ovakvo suludo ili (ipak) ima smisla, odlučit će tek budući korisnici. Pored slaganja odjeće u urednu hrpicu, FoldiMateov robot može tretirati tkaninu tako da se ne zgužva pa i ubaciti kakav miris u ono što se želi slagati unutra.

FoldiMate je kalifornijski startup koji je izazvao veliko zanimanje industrije, a prve isporuke robotskog pomoćnika planiraju tek 2018. godine. Do sada se za dodatne informacije registriralo barem 50 tisuća ljudi, piše QZ.com, no daleko je to od predviđanja koliko ljudi će se odlučiti na kupovinu dodatka.

Komercijalna verzija nečeg ovakvog postoji već barem dvije godine, no inačica za kućanstva je nešto složenija i traži dodatnu pažnju. Lani je u Japanu otkriven sličan robotski sklop, 'Laundroid' kojeg su kreirali Panasonic, Seven Dreamers i Daiwa.

Naravno, ima tu još 'začkoljica', pored cijene aparata kalifornijske kompanije. FoldiMate, naime, ne može razvrstavati donje rublje, posteljinu ili bilo što većih dimenzija.