STRANICE PAROVA

Zajedno u dobru i zlu i na Facebooku

13.11.2012 u 09:38

Bionic
Reading

Facebook je uveo automatski generirane stranice osoba koje su se izjasnile da su u vezi. Zajedničke fotografije, prijatelji, objave i statusi sada se mogu pronaći na jednom mjestu

Ako niste jedan od pripadnika ovisničke grupe koja svaki trenutak svog života objavljuje na Facebooku, vijest da je Facebook automatski generirao 'stranice za parove' neće vas oduševiti.

Facebook je već ranije automatski generirao 'stranice prijateljstva' na kojima su bili objedinjeni fotografije, statusi i objave s vašim i imenom nekog od vaših prijatelja.

Izgleda da šefu Facebooka Marku Zuckerbergu to nije bilo dovoljno pa je napravio korak dalje i zatražio stvaranje zajedničke stranice osoba koje su u vezi.

Možda ga je na to natjerala novopečena gospođa Zuckerberg, ali korisnici nisu zadovoljni tom odlukom.

Osim što okuplja zajedničke slike i postove, nova stranica navodi zajedničke interese, prijatelje, ali i događaje na koje ste  pozvani.

Za sentimentalne i romantične duše to je možda izvrstan potez, ali kod ostalih izaziva zabrinutost zbog zaštite privatnosti.

Dijelom i zato što korisnici ne žele da njihove veze budu katalogizirane na internetu, ali i jer su stranice automatski generirane pa bi se na njima moglo pronaći i informacije koje nisu bile namijenjene za širu javnost.

Stoga ako je suditi po prigovorima korisnika koji su nehotice otkrili novu stranicu, Facebook bi mogao zabilježiti poveći broj 'prekida'.