iz tvrtke klevio

Zaboravili ste ključeve? Ova aplikacija otvorit će vam vrata

31.05.2018 u 13:21

Bionic
Reading

Uz pametni sistem nema brige ako ostavite ključeve stanu, dovoljno je da sa sobom imate mobitel. Klevio One se nadograđuje na postojeću bravu te nudi jednokratne kodove za otključavanje, a stari ključevi i dalje mogu poslužiti svrsi

Klevio, startup iz Ujedinjenog Kraljevstva koji razvija ideje za kućne sustave, službeno je pokrenuo prodaju svog novog proizvoda - pametnog sustava interkoma koji omogućuje kontrolu zaključavanja prednjih vrata putem aplikacije na iOS i Android telefonu i to na daljinu.

Nazvan Klevio One, sistem za zaključavanje dizajniran je kao nadopuna postojećim električnim bravama i interkom sustavima kakvi se nalaze na vratima stambenih zgrada. To, kažu njegovi proizvođači, znači da je bolje prilagođen korištenju u stanovima nego druge pametne brave na tržištu.

Suosnivač i izvršni direktor Aleš Špetič, objasnio je za TechCrunch da se pristup koji tvrtka njeguje razlikuje od drugih pametnih brava koje obično koriste motor za okretanje i zahtijevaju zamjenu postojeće brave. Klevio One se, ako već postoji električna brava, može spojiti s njom.

korisno

Kako poboljšati i zaštititi Wi-Fi signal kod kuće? Donosimo nekoliko savjeta

Pogledaj galeriju

Veliki uspjeh ovog pristupa počiva na tome što Klevio ne izmišlja cijeli sustav, već uzima postojeću, provjerenu električnu tehniku ​​i jednostavno je povezuje s novom tehnologijom.

To znači da Klevio One radi s više vrata i ne treba mijenjati zajednički sustav stambenih zgrada prilikom instaliranja jer je uređaj smješten unutar pojedinačnog stana. Također, nema mijenjanja starih ključeva i oni mogu poslužiti kao sigurnosna kopija, a tvrtka kaže da Klevio neće biti vidljiv nikome izvan zgrade.

I kao što biste očekivali, sustav Klevio povezan je s oblakom tako da možete daljinski upravljati svojim vratima i izdavati virtualne i jednokratne korisničke ključeve. Urađaj dolazi u verziji s Wi-Fi-jem ili s pretplatom na 4G mreži.

Klevio One Izvor: Promo fotografije / Autor: Klevio

Kleviov prvi originalni koncept s kojim su se probili u svijetu inovacija bio je Onefinestay kojeg je Accor kupio 2016. godine. Nakon prodaje, suosnivač tvrtke Onefinestay Demetrios Zoppos udružio se s CubeSensorsovim Alešom Špetičem i Markom Mrdjenovičem kako bi pokrenuli novu tvrtku. Do danas je Klevio prikupio 1,2 milijuna funti sredstava.

Klevio One može se naručiti preko Klevio web stranice, a samo je pilot projekt privukao preko tisuću korisnika diljem Londona.