NE CIJENI NI OSTALE

Woz: 'Galaxy Gear sam bacio nakon pola dana korištenja'

10.07.2014 u 12:32

Bionic
Reading

Okorjeli gadgetoman i suosnivač Applea, Steve 'Woz' Wozniak je na nedavno održanoj konferenciji vezanoj uz tehnologiju ponudio i svoje mišljenje vezano za najnoviji trend u IT industriji - nosive gadgete. Čini se kako Woz nije ljubitelj niti jednog takvog uređaja koji trenutno postoji na tržištu, a za Galaxy Gear je rekao da je najgori u ponudi

'To je jedini komad tehnologije koji sam kupio za pokus i kojeg sam bacio nakon pola dana. Prodao sam ga na eBayu jer je potpuno bezvrijedan i čini vrlo malo toga što bi se moglo nazvati praktičnim', rekao je Wozniak.

Wozniak nije impresioniran ni Pebbleom niti Qualcommovim rješenjem. Ipak, on bi uistinu htio imati smartphone na ruci, ali bi htio 'cijeli paket', dodavši kako ne želi samo običnu vezu s pametnim telefonom koji stoji u džepu. Čini se kako tehnologija jednostavno još nije tu gdje bi Woz to želio, a svi dosadašnji pokušaji vezani za nosive gadgete su itekako upitni, što zbog trajanja baterije, što zbog općenitih mogućnosti.


Istovremeno, Woz je ljubitelj Google Glass gadgeta, za kojeg smatra da ima kul faktor poput piercinga na jeziku - iako je i to rješenje puno problema, zbog kojih se Glass na masovnom tržištu još uvijek nije pojavio.

'(Glass) možda i nije toliko koristan, baš kao što pametni ručni satovi neće biti dovoljno korisni da bi stekli kritičnu masu potrebnu za primanje na masovno tržište. Ipak, sve što sam radio s Google Glass gadgetom mi se svidjelo', smatra Wozniak dodavši da 'ako 30 kompanija radi jednu te istu stvar, znate da je to pogrešno'.

Više o temi je moguće pronaći na izvornom linku