DOPISIVANJE

WhatsApp se mijenja: Pogledajte što možete s porukama

21.04.2023 u 13:15

Bionic
Reading

Dug pritisak na nestajuće poruke u WhatsAppu dozvolit će vam da ih spremite, ali samo ako je osoba koja ih je poslala to dozvoli

WhatsApp je uveo novu opciju koja dijeljenju 'riskantnih' tekstualnih poruka putem WhatsAppa dodaje sloj izbora. Mark Zuckerberg je objavio novu izmjenu unutar usluge koja mijenja 'spali nakon čitanja' politiku te korisnicima dozvoljava dug pritisak na poruku i njezinu pohranu.

WhatsApp ovu promjenu opisuje kao 'supermoć pošiljatelja' koja, u slučaju da radi kako je dizajnirana, pošiljatelju daje kontrolu nad time što će se desiti s porukom.

Pošiljatelj poruke dobit će obavijest ukoliko primatelj poruku odluči spremiti. Nova opcija, pišu iz Mete, korisniku daje mogućnost kontrole nad onim što se pohranjuje. Ako ste odlučili da se vaša poruka ne može pohraniti na tuđi uređaj, vaša odluka je konačna, nitko je ne može zadržati i poruka će se izbrisati nakon što joj vrijek trajanja istekne'.

Ako poruku koju vam je netko poslao odlučite pohraniti, a pošiljatelj je ok s tim, dobit će knjišku oznaku, a vi ćete je moći vidjeti u vašoj mapi s porukama.

Značajka će postati globalno dostupna tijekom idućih nekoliko tjedana, zaključuje Verge.