spremanje kopija

WhatsApp priprema novu opciju, svidjet će se paranoičnima

04.03.2020 u 09:34

Bionic
Reading

Zaštićene sigurnosne kopije pohranit će šifrirane chatove u oblak

Važna nova sigurnosna značajka WhatsAppa samo što nije; kako javlja WABetaInfo, opcija 'zaštićene sigurnosne kopije' pojavila se u beta verziji aplikacije za Androide.

Budući da se ova opcija tek treba službeno dodati aplikaciji, o čemu će odlučivati Facebook kao vlasnik WhatsAppa, detalji su zasad oskudni, no nešto se ipak da zaključiti iz viđenog.

Naime, ova značajka uočena je u WhatsApp verziji 2.20.66 za Androide. Trenutno nije funkcionalna, ali analiza sučelja beta verzije pokazuje da će korisnici WhatsAppa u nekom trenutku moći spremiti šifrirane sigurnosne kopije svojih chatova na Google Drive.

Nova opcija u odjeljku Chat Backup u WhatsAppu pružit će korisnicima mogućnost 'sigurnosne kopije zaštićene lozinkom'. Trenutno sigurnosne kopije u oblaku nisu zaštićene enkripcijom od kraja do kraja, za razliku od poruka. Nova značajka zaštićenog sigurnosnog kopiranja pruža dodatni sloj sigurnosti, što znači da ni WhatsApp ni Google neće moći vidjeti sigurnosne kopije, piše Tech Radar.

DIGITALNO DOPISIVANJE

Jeste li znali za ove superkorisne trikove za WhatsApp?

Pogledaj galeriju

Kako je ovu sigurnosnu značajku otkrio WABetaInfo, a ne sam WhatsApp, nemoguće je reći kada će ona postati funkcionalna za beta testiranje. Još je teže pretpostaviti kada će biti dostupna redovitim korisnicima. Teško je reći i hoće li korisnici iOS-a dobiti pristup istoj opciji.

Ako vas zanima kako postati beta tester za WhatsApp, možete se prijaviti ovdje; Trenutačno nema slobodnih mjesta, no vrijedi povremeno provjeriti je li se što promijenilo i traže li u kompaniji nove testere.