NOVE FUNKCIJE

WhatsApp nastavlja testirati plaćanje unutar aplikacije, evo kako će to izgledati

09.05.2023 u 10:19

Bionic
Reading

Korisnici WhatsAppa u Singapuru od nedavno mogu internetskim dućanima plaćati unutar same aplikacije

Nakon tesitranja u Indiji i Brazilu, WhatsApp je mogućnost plaćanja dućanima unutar aplikacije uveo u Singapuru. Meta je uslugu omogućila u suradnji sa Stripeom, izvještava TechCrunch.

WhatsApp je ovu značajku izgradio uz pomoć Stripe Connecta i Stripe Checkouta, omogućivši plaćanje bez obzira na spajanje na internet. Kupci mogu platiti pomoću kreditnih kartica, debitnih kartica ili lokalnim sustavom za prijenos novca PayNow.

Meta kaže da je značajka funkcionalna samo kod nekoliko dućana, no planira je tijekom idućih mjeseci proširiti na više trgovaca.

WhatsApp je svoje usluge za plaćanje prvo 2020. lansirao u Indiji pod mrežom UPI (United Payment Interface). 2022. je indijski National Payments Corporation of India Meti dozvolio širenje usluge na 100 milijuna korisnika. Prošlog je kolovoza Meta oldučila uvesti enkriptirani shopping koji kupcima dozvoljava narudžbu namirnica pomoću aplikacije, a prošlog su mjeseca uslugu plaćanja uveli u Brazil nakon što su tamo dozvoljavali p2p plaćanje već skoro tri godine.

Mark Zuckerberg ima dobar plan. Uostalom, WhatsApp trenutno koristi 2 milijarde korisnika, što znači da uvođenje neke vrste platežnog sustava znači samo dobru priliku za zaradu - pogotovo s obzirom da aplikacija nema reklame niti pretplatnički model.