OD 2021. GODINE

Više nećete moći igrati Minecraft bez Microsoftovog računa

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 23.10.2020 11:21
  • Objavljeno 23.10.2020 u 11:21
tportal

Izvor: Mojang / Autor: Mojang

Obavijest o prebacivanju s uputama bi vam trebala biti poslana tijekom narednih nekoliko mjeseci, a bit će objavljena i na vašoj profilnoj stranici u trenutku kad ćete moći izraditi novi korisnički račun

Zadnjih šest godina, koliko je ta igra u vlasništvu Microsofta, bilo je moguće igrati Minecraft bez korisničkog računa pri toj tvrtci. Od iduće godine to će se promijeniti.

Igračice i igrači koji su kupili originalnu igru morat će se prebaciti na Microsoftov korisnički račun. Ako to ne učine, neće moći igrati.

Otkad je predstavljen 2011. godine u izdanju za igraće konzole, Minecraft je razvijan u dva zasebna izdanja. Za izvorni Minecraft: Java Edition bili su potrebni korisnički računi za Mojang, dok je za Minecraft: Bedrock Edition trebalo imati Microsoftove.

Od 2021. za oba izdanja će biti potreban samo Microsoftov korisnički račun, iako ta dva izdanja neće biti povezana, piše Verge.

Novi alati za zaštitu najmlađih

U Mojangu kažu kako njihovi igrači neće izgubiti podatke tijekom prebacivanja na nove korisničke račune, kao i da će oni biti opremljeni dvostupanjskom provjerom i drugim sigurnosnim značajkama dostupnima u izdanju Bedrock.

Među njima su alati za roditeljski nadzor i mogućnost blokiranja razgovora, namijenjeni zaštiti mladih igračica i igrača.

Obavijest o prebacivanju s uputama bi vam trebala biti poslana tijekom narednih nekoliko mjeseci, a bit će objavljena i na vašoj profilnoj stranici u trenutku kad ćete moći izraditi novi korisnički račun.

Što ako koristite isto korisničko ime kao netko već registriran pri Microsoftu? U Mojangu tvrde kako se to neće odraziti na igru, ali je moguće kako ćete morati kreirati drugo za račun pri Microsoftu.

Isto vrijedi i za slučajeve u kojima odabrano ime nije u skladu s Microsoftovim standardima.

Java Account Migration: A Fun Announcement by Dinnerbone

Izvor: Društvene mreže / Autor: Minecraft

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!