MOBILNI NOVITETI

[VIDEO] Xiaomi najavio POCO M3 - budžetni Android masivne baterije

25.11.2020 u 14:34

Bionic
Reading

Xiaomijev POCO brend uskoro će u Europi ponuditi predstavnika super-budžetne linije smartfona. POCO M3 ima super kameru, izvrsnu bateriju i neočekivano nisku cijenu

Xiaomijev brend POCO službeno je najavio POCO M3 - uređaj koji nudi impresivne značajke po vrlo prihvatljivoj cijeni. Telefon je trenutno najavljen samo za Europu, a koštat će 1070 i 950 kuna, zavisno o verziji za koju se kupac odluči, objašnjava Makeuseof.

Izvor: Društvene mreže / Autor: POCO

Značajke

Dvije stvari čine POCO M3 boljim od konkurencije: kamera i napajanje. Uređaj pod poklopcem skriva masivnu bateriju od 6000 mAh koja podržava brzo punjenje do 18 W koje dolazi u kutiji. POCO M3 također može poslužiti kao punjač za druge smartfone pomoću kabela koji se spaja na njihov USB-C port.

POCO M3 dolazi sa trostrukom kamerom od 48 MP koja je prilično visok standard za jeftini smartfon. On čak ima aperturu od f/2.4 što je jako dobro. Objektiv visoke razlučivosti podržava makro kamera od 2 MP i dubinski senzor od 2 MP.  Prednja kamera ima rezoluciju od 8 MP, što nije loše no može poslužiti za pokoji selfi.

Što se ekrana tiče, riječ je o FHD+ IPS zaslonu od 6.53 inča. Kompanija nije objavila brzinu osvježenja ekrana, no prepostavljamo da se radio o 60 Hz, s obzirom da cijela stvar košta manje od 1100 kuna.

POCO M3 pogoni novi 'startni' Qualcommov procesor Snapdragon 662 uparen sa 4 GB RAM-a i Ardeno 610 GPU-om. Sučelje će biti Xiaomoijev MIUI 12 for POCO, operativni sustav temeljen na Androidu 10 koji će, šuška se, kompanija uskoro nadograditi na onaj koji koristi Android 11.

Neke druge jako dobre značajke uključuju senzor za otisak prsta na bočnoj strani uređaja, mogućnost otključavanja licem, dvostruke zvučnike i zapremninu proširivu do 512 GB.

Dostupnost

POCO M3 dolazi 27. studenog i bit će dostupan u verziji od 64 GB po cijeni od oko 950 kuna ili onoj od 128 GB koja će koštati oko 1070 kuna. Ako telefon kupite za Crni petak, kompanija će cijenu spustiti za oko sto kuna. Kakvu god zapremninu birali, smartfon dolazi u tri boje - Cool Blue, POCO Yellow, and Power Black.