TEHNO NOVITETI

[VIDEO] Kao iz videoigre: Razer je konačno pokazao futurističku masku Zephyr, a evo i cijene

29.10.2021 u 11:42

Bionic
Reading

Nakon što je privukao pažnju znatiželjnika na prošlom CES-u objavivši planove o izradi maske koja izgleda kao da je ispala iz videoigre, Razer je održao obećanje te je godinu dana kasnije zbilja izbacio na otvoreno tržište

Najnoviji proizvod poznatog proizvođača koji je počeo sa računalnim periferijama, a završio na telefonima i laptopima dolazi u obliku skoro godinu dana najavljivane higijenske maske koja, prema svemu sudeći, cilja korisnike kojima standardne maske jednostavno nisu dovoljne. Pod tim, naravno, ne mislimo na mogućnost filtriranja zaraza, već na estetiku.

Razer Zephyr je neobična tvorevina - riječ je o kombinaciji silikona i plastike okićene RGB osvjetljenjem koja se može spojiti na smartfon te, pomoću aktivnih filtra opremljenih ventilatorima, poboljšati protok zraka i olakšati disanje. No to nije sve.

Zephyr također ima transparentni dio kroz kojeg se može vidjeti korisnikovo lice, a tu su i izmjenjivi N95 filtri. Problem, doduše, je što nema nikakav zdravstveni certifikat osim da je prijavljen FDA-u. Drugim riječima, Razer, premda je očigledno za što su napravili masku, Zephyr ne može reklamirati kao adekvatnu mjeru za zaštitu od Covida-19, već kao 'pročišćivač zraka'.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Razer

Kompanija također u ovu verziju uređaja nije uspjela strpati mikrofon za pojačavanje glasa kojeg će, ako se ova verzija koja u startu, usput, košta 99 dolara, proda u zadovoljavajućem broju primjeraka.

Što se same ideje tiče, Razer je očigledno na dobrom putu. Pandemija je sve samo ne gotova, a prodavanje maske koja ima estetsku notu i cilja fanove računala i gejminga nije loš koncept. Jedini problem je što za ovakvu tehnološku eskapadu treba malo adaptacije koja, među ostalim, uključuje i kupovinu zamjenskih filtra koji, na sreću, nisu skupi.

Razer Zephyr može se naručiti putem Razerove službene stranice.