TEHNO SAVJETI

Vaš iPhone vas može podsjetiti gdje ste parkirali vozilo - evo kako to možete provjeriti

31.12.2019 u 09:56

Bionic
Reading

Nova značajka Appleovog mobilnog operativnog sustava iOS 13 je pomoć pri pronalaženju parkiranog vozila - sve što trebate napraviti je aktivirati nekoliko lokacijskih značajki

Najnoviji operativni sustav iz Applea može surađivati s CarPlayjem ili Bluetoothom u vašem automobilu te vam, u slučaju da se izgubite, pomoći pronaći vaše vozilo, piše Business Insider. Kako biste aktivirali značajku prvo otvorite postavke uređaja i tamo uđite u stavku privatnost te odskrolajte do 'Lokacijskih usluga'. Pritisnite na njih i uđite u novi izbornik.

Provjerite da su 'Lokacijske usluge' aktivirane pritiskom na prekidač desno od najviše stavke te prebacivanjem sa sive na zelenu. Nakon toga skrolajte do samog dna stranice i birajte 'Usluge sustava'. U ovom izborniku se spustite na samo dno izbornika i birajte 'Značajne lokacije' i aktivirajte ih.

Nakon toga se vratite u glavni izbornik za postavke i skrolajte sve dok ne pronađete 'Karte' u petoj skupini i pritisnite na njih.

Unutar tog izbornika skrolajte sve do dna i birajte 'Prokaži lokaciju parkiranja' pod skupinom 'Vaš auto'. Nakon što ste aktivirali ovu značajku, vaš uređaj će zapamtiti gdje je vaš automobil svaki put kada iz njega izađete.

iPhone 11 Unboxing Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Nakon što ste završili s postavkama otvorite aplikaciju Karte i u njoj upišite stavku 'parkirani auto' ili ga pronađite među sugestijama koje vam nudi Siri. Sve što trebate napraviti nakon toga je pritisnuti plavu ikonicu automobila je birati 'Upute' i vaš telefon će vas uputiti do vašeg vozila.

TEHNO PREGLED

Koji ste imali? Pogledajte neke od najistaknutijih smartfona ovog desetljeća

Pogledaj galeriju