ANKETA

Vaš glas: Hoćete li prijeći na Windows 10?

06.10.2014 u 15:42

Bionic
Reading

Windows 10 tehnički nije službeno otkriven, barem kada su u pitanju krajnji potrošači. Sustav se trenutno nalazi u Technical Preview verziji, uz podosta ograničenih mogućnosti, a nedavna prezentacija je služila uglavnom za poslovni segment. Naglasak na tome ipak nije spriječio zanimanje brojnih korisnika željnih 'testiranja' sustava i pružanja povratnih informacija Microsoftu

I dok slika o Windows 'desetki' još nije potpuno jasna, valja postaviti jednostavno pitanje - koliko korisnika koji su po svaku cijenu izbjegavali Windows 8.x planira prijeći na moderniji operativni sustav poput desetke?

Što se žalbi na sučelje 'osmice' tiče, stvari kao da su 'legle' na mjesto. Start ekran i Start izbornik otkrivat će se ovisno o tipu računala koje se koristi (osjetljiv na dodir ili ne), a poslovnjaci i administratori će moći koristiti stare programe i alate, koje je na 'osmici' bilo teško izvesti. Ipak, punu sliku o sustavu valja pričekati još neko vrijeme, jer Technical Preview je samo to - nikako slika sustava kakav će se u konačnoj varijanti pojaviti tek dogodine. No, je li i ovih malo detalja dovoljno za one koji se još uvijek nalaze na Windows XP računalima?