BESPLATNE KONZOLE?

Valve je tijekom Game Awardsa planirao podijeliti preko sto Steam Deckova, no naišli su na par problema

01.12.2022 u 14:40

Bionic
Reading

Valve u trenu pisanja ovog članka još pokušava popraviti korisnicima preplavljenu stranicu, no čini se da se na njoj ne mogu registrirati ni oni koji ispunjaju sve zadane uvjete

Valve je noćas izbacio objavu na Twitteru u kojoj najavljuje prilično atraktivnu nagradnjaču: dijeljenje besplatnih konzola Steam Deck. Kompanija će, piše PC Gamer, poklanjati jedan model od 512 GB svake minute The Game Awardsa, događaja koji je najavljen za 8. prosinca.

Navodno se u objavi isto radi o 'ismijavanju' drugih proizvođača konzola izjavom da kompanija ima dovoljno konzola na zalihi.

Sve što ste treba napraviti je prijaviti se, no čini se da stvari nisu jednostavne kakve se čine. Prije prijave je važno da korisnik ispunjava sve uvjete, ali izvor naovdi da se zbog navale i oni koji spadaju u ciljanu demografiju susreću s velikim problemima pri registraciji.

Prijava se vrši prijavom i klikom na veliku plavu tipku na Steamovoj stranici Deck Drop. Nakon toga će, kad gledate Game Awards, registrirani korisnici morati sve gledati preko stranice Steam.tv. Također je moguće napraviti podsjetnik za gledanje nakon registracije koji će doći emailom ili putem mobilne aplikacije Steam.

Najveći je problem što svi koji ne žive u SAD-u, Kanadi, UK ili EU ne mogu odraditi registraciju - i prije nego što se zapitate je li vas može spasiti VPN, odgovo je 'ne'.

  • +3
Steam Deck Izvor: Profimedia / Autor: PC Gamer Magazine/Future / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kako bi ste protvrdili da živite na jednoj od odobrenih lokacija, morate imati kupljen artikl između 14. studenog 2021. i 14. studenog 2022. Vaš račun također mora imati 'dobru reputaciju', što znači da ne smijete imati niti jednu blokadu na računu ili posjedovati 'ograničen račun'.

Ono što je dosta čudno je što su komentari ispod objave na Twitteru puni ljudi koji žive u tim zonama ali se i dalje ne mogu registrirati. Neki su uspjeli problem riješiti ponovnim učitavanjem stranice, no sam Valve je objavio da nailaze na probleme s registracijom.

'Za sve koji imaju problema s prijavom popravili smo par stvari i sve bi trebalo biti ok' napisali su iz Valvea. Ako vam sve pođe za rukom, dobit ćete malu naljepnicu Steam Pal kako bi upriličili događaj - osvojili vi konzolu ili ne.