STIŽE POMOĆ

Uz ove savjete postat ćete majstori online zavođenja

14.02.2014 u 14:54

Bionic
Reading

Vjerojatno jedino što može biti neugodnije od pokušaja pronalaženja partnera/ice u stvarnom životu jest pokušavati to online. Evo nekoliko savjeta koji vam mogu biti korisni. Pa isprobajte bar neke

Prijatelji i stručnjaci savjetovat će vas da budete ono što jest. No lako je njima pričati, zar ne? Kad bi stvari zbilja tako funkcionirale, ne biste visjeli na Iskrici nadajući se kako ćete naći nekog tko će se ljubiti s vama.


Srećom, dobri ljudi u Wiredu napravili su niz infografika kojima objašnjavaju kako 'optimizirati profil za spojeve online'. Prevedeno s tehničkog rječnika - kako si povećati izglede da vam se s nekim, je l' te, napokon posreći.

Savjetima su im pomogle ekipe sa sajtova OkCupid i Match.com, crpeći podatke iz svojih povelikih baza s profilima korisnika u potrazi za romantičnom vezom ili ševom na brzinu. A mi ćemo ih sažeti u najvažnije točke.

Pa evo što kažu:

1) Muškarci s tetovažama su popularni, žene s njima nisu. Imajte to na umu planirate li se tetovirati zato što YOLO.

2) Ne pričajte o karaokama. To je dobro pravilo i inače u životu.

3) Pravite se da ste surfer/ica. To pali na inozemnim servisima, izgleda.

4) Ako ste djevojka, pričajte o Londonu, New Yorku, surfanju i 'atletskom' ovome i onome. Uvijek govorite o sebi kao da ste djevojka, bez obzira jeste li izašle iz puberteta i koliko ste menstrualnih ciklusa doista dosad izbrojale.

5) Ako ste mladić, koristite riječi 'surfing', 'surf', 'joga', 'skijanje' i 'ocean'. Nikad ne koristite riječ 'djevojka'. Izbjegavajte osobe suprotnog spola koje o sebi govore kao o 'ženama'.

6) Ako ste muškarac, govorite više o tome koliko ste vješti s rukama i svojoj djeci, manje o elektronici. Kao da ste Martha Stewart u dokersicama.

7) Ako ste žena, pričajte više o elektronici, ne spominjite rukotvorine. Nikad nemojte spominjati svoju djecu.

8) Pričajte o filmovima i serijama koje kritičari hvale, kao što su Homeland, Arrested Development i Pulp Fiction. Zdrav razum i statistika nalažu preskakanje Big Bang Theory, osim ako baš ne tražite nekog tko je geek ili nerd

9) Radiohead je jedini bend o kojem uopće ikad trebate pričati.

10) Pričajte o mačkama općenito, ali nemojte reći 'moja mačka' jer tako zvučite kao usamljeni/a čudak/inja.

11) Nemojte starjeti, osim ako ste muškarac. 'Mirovina' je najprivlačnija riječ vezana uz posao u profilima muškaraca. Kad je koriste žene, to je druga najmanje privlačna.

12) Fotografirajte se na nekom atraktivnom mjestu.

13) Fotografije bez majice su jezive.

14) Širok osmijeh je privlačan jer pokazuje dobro zdravlje i imovinsko stanje. Klonite se pačjeg lica (duck face) u svakom slučaju.

15) Izgledajte bolje nego sad. Počnite vježbati. Nikome nije stalo do vaših lijepih očiju. Čvrst, mišićav trbuh je prava stvar, bez obzira kojeg ste spola ili seksualne orijentacije.

16) Gramatika nije toliko važna koliko bi mogli pomisliti. Osim ako se ne palite na profesora/icu hrvatskog, naravno.

Ukratko, pretvarajte se da ste bogati, mršavi i totalno cool. Dobra vijest? Lakše je pretvarati se online nego uživo.

Dobar lov!