POGODNOSTI

Uskoro morate mijenjati gume, evo kako to možete napraviti besplatno

02.04.2017 u 09:02

Bionic
Reading

Dolaskom toplijeg vremena stiglo je vrijeme za montiranje ljetnih guma na kotače, kako zbog sigurnosti, tako i zbog uštede

Ljetne gume se zbog čvršće i kompaktnije strukture ispod sedam stupnjeva Celzijevih prestaju ponašati optimalno te također može doći do gubitka prianjanja gume uz cestu i kontrole nad vozilom. Vrijedi i obratno - zimske gume nisu napravljene za temperature iznad sedam stupnjeva Celzijevih. Zato je važno imati prave gume za pravu sezonu. Stoga je Tportal za vas istražio koji je za džep najbezbolniji način da odradite ovaj malu, ali vrlo bitnu automobilsku operaciju koja je nužna za sigurnu i financijski optimalnu vožnju.

Zimske gume na višim temperaturama snažnije prianjaju ali to košta. Zbog činjenice da su konstruirane za snijeg, led, ali i temperature niže od sedam stupnjeva Celzijevih, one u toplijim proljetnim uvjetima postanu ljepljive, bolje drže cestu, ali se zato i brže troše, samim time i vaš novčanik. Međutin niti brojni čalnovi Hrvatskog autokluba (HAK) ne znaju da mogu gume zamijeniti besplatno.

Članovi Hrvatskog autokluba i udruženih autoklubova u okviru svojih članskih modela Start, Optimum i Europa, između ostalih pogodnosti, imaju mogućnost kontrolnih pregleda vozila te demontaže i montaže guma uz balansiranje kotača na vozilu. Korisnici članskog modela Start te Obiteljskog članstva u modelu Start imaju pravo tijekom članske godine na jednu uslugu demontaže i montaže guma te balansiranja kotača na vozilu. Korisnici modela Optimum i Europa te Obiteljskog članstva u modelima Optimum i Europa imaju pravo tijekom članske godine na dvije usluge demontaže i montaže guma te balansiranja kotača na vozilu.

Kako bi ostvarili svoje pravo, članovi prethodno moraju nazvati HAK na broj 0800 0058 te navesti članski broj, ime i prezime, marku, tip i registarsku oznaku vozila pa će ih djelatnik uputiti u daljnju proceduru te na lokaciju lokalnog autokluba u kojem mogu ostvariti navedene pogodnosti. Glasnogovornik HAK-a Alan Vojvodić je za Tportal izjavio: 'Ove su pogodnosti sve popularnije među našim članovima, posebno pogodnost demontaže i montaže guma uz balansiranje kotača, koja je uvedena početkom 2015. godine. Hrvatski autoklub ovim pogodnostima omogućuje svojim članovima veću mobilnost ali i sigurnost u cestovnom prometu.'