AIRDROID

Upravljajte Android uređajem na daljinu

07.01.2015 u 06:52

Bionic
Reading

Ako su korisnici ikad poželjeli upravljati svojim Android mobilnim uređajem na daljinu preko računala, teško da se može naći bolje rješenje od aplikacije AirDroid. Bilo da je riječ o upravljanju datotekama, obavijestima ili nečem trećem, ovaj jednostavan alat je itekako funkcionalan i u besplatnoj varijanti

AirDroid je nedavno ugledao verziju 3.0, nakon tri godine razvoja. 'Nećete propustiti bitne poruke dok radite. Dobit ćete SMS poruke i moći odgovoriti na njih preko računala, a što je najbitnije, stavit ćete svoj Android uređaj pod kontrolu korištenjem miša i tipkovnice svog računala - čak i kada mobitel nije kraj vas', stoji na službenom blogu AirDroid alata.

Dok je Apple reklamirao svoje 'Continuity' i 'Handsoff' značajke, u AirDroid razvojnom timu su pažljivo slušali svoje korisnike i željeli učiniti isto - iako za sada nije moguće primati pozive preko računala. AirDroid posjeduje čak i mogućnost daljinske blokade uređaja u slučaju da je on ukraden ili izgubljen, no valja imati na umu da je riječ o premium opciji. Tu je istovremeno moguće i snimiti fotografiju osobe koja je možda ukrala uređaj.


No, od osnovnih noviteta posebno se izdvaja AirMirroring, koji korisnicima omogućuje prikaz sadržaja s Android mobilnog uređaja na računalu. Ovo funkcionira isključivo sa klijentima za računala i potrebno je da su uređaji na istoj bežičnoj mreži. Možda dodatna poteškoća je i to što uređaj valja biti rootan prije nego se i pomisli na korištenje opcije.

Niz filmića koje su napravili ljudi koji stoje iza aplikacije AirDroid objašnjava što ona može učiniti - i na koji točno način: