BUG JUGGLER

Upoznajte robota koji će žonglirati automobilima

29.06.2014 u 09:51

Bionic
Reading

Zamislite 21-metarskog robota, koji korištenjem hidraulike žonglira Volkswagenovim Bubama na stadionu prepunom ljudi. Upravo tu zamisao želi ostvariti tim ljudi na čelu s Danom Granettom, koji sada traži investitore za 2,3 milijuna dolara vrijedan program

Za stranicu Gizmodo, Granett je rekao da je zahvaljujući iskustvu u NASA-i i L.A. specijalnim efektima uz 35 godina izrade različitih gadgeta stekao samopouzdanje u projektu, za kojeg smatra da se može izraditi od već postojećih komada hardvera i tehnologije. Korištenjem CAD programa Form-Z napravljen je i računalni model kako bi to sve skupa trebalo izgledati.

Bug Juggler bi po autorima projekta trebao predstavljati novo razdoblje robotske zabave, a ogromni robot bi po planu trebao moći žonglirati s do tri automobila istovremeno. Kako bi to sve skupa trebalo izgledati pogledajte u animiranom filmu:

Upoznajte robota koji će žonglirati automobilima



Za sami početak priče Granett će pokušati prikupiti 30 tisuća američkih dolara kako bi napravio funkcionalan model za demonstraciju mogućnosti. Očekivano vrijeme izrade punokrvnog i funkcionalnog robota je procijenjeno na 8-12 mjeseci, a u slučaju da robot postane stvarnost, autor ga zamišlja na stadionu na kojem obično vladaju 'monster trucks'.