SVE ĆE BITI POVEZANO

Upoznajte perilicu kojom ćete upravljati pametnim telefonom

09.02.2014 u 05:17

Bionic
Reading

Moći ćete odabrati program koji najviše volite ili najčešće koristite, namjestiti je tako da se posebno posveti određenim mrljama, a znat će i prepoznati koliko je rublja u njoj te koliko je prljavo

U Samsungu su osmislili WW9000, stroj za pranje rublja kojim je moguće upravljati pomoću pametnog telefona. Sa smartphoneom se povezuje bežično, putem wi-fija. Radit će na operativnom sustavu Androidu.


Futuristički stroj za pranje rublja, koji bi se u prodaji diljem Europe trebao naći tijekom svibnja, ima postavku za superbrzo pranje koje čisti odjeću za manje od sat vremena, tako što brzo napuni bubanj vodom kroz dvostruki sustav opskrbe.

Opcija automatsko optimalno pranje koristi četiri senzorske tehnologije kako bi odredila odgovarajući ciklus, prateći temperaturu, vrijeme pranja i ispiranja te brzinu okretaja, temeljem toga koliko je rublja u bubnju i koliko je prljavo.

Ima i pametne postavke za borbu protiv određenih vrsta mrlja, recimo onih koje biste mogli zaraditi radeći u vrtu ili u kuhinji, baveći se sportom i tome slično.

Svim tim opcijama upravlja se putem zaslona u boji osjetljivog na dodir, dijagonale pet inča (12,7 centimetara), tako da vam stroj može lako pokazati najčešće korištene i omiljene postavke.

Dizajnirana je za smanjenu potrošnju energije, tako što brže otapa deterdžent uz pomoć generatora 'ekomjehurića'.

Kako to funkcionira? Voda i zrak upumpani su u stroj kako bi se stvorili mjehurići koji otapaju i aktiviraju deterdžent koji potom brže i temeljitije prodire u rublje. Zbog toga treba manje tople vode i manje energije ukupno, kažu u Samsungu.

Ima prilično velika vrata, postavljena više no što je obično slučaj, tako da se ne treba puno saginjati. Navodno je i prilično tiha te manje vibrira.

Cijena još nije objavljena, piše Daily Mail