DRUŠTVENE IGRE

Umjetna inteligencija se želi zavući u sve, pa tako i u Dungeons and Dragons

01.08.2023 u 12:23

Bionic
Reading

Nedavno potpisano partnerstvo između Hasbroa i AI kompanije Xplored daju naznake da će se 'mehanike potaknute umjetnom inteligencijom' prožeti kroz mnoge trenutne i buduće stolne društvene igre

Korporacije diljem svijeta sve više ulažu u umjetnu inteligenciju, a među njih sada možete ubrojiti i Hasbro. Izdavač stolnih igara poput Dungeons and Dragons i Magic: The Gatheringa objavio je novo partnerstvo s Xploredom, programerima koji stoje iza platforme za digitalne društvene igre Teburu.

U priopćenju za tisak Hasbroov viši je potpredsjednik za igre Adam Biehl rekao da će ovo partnerstvo s Xploredom tvrtki omogućiti omogućiti da 'isporuči inovativnu igru igračima i obožavateljima, neograničena digitalna proširenja fizičkih igara, besprijekornu integraciju i snažnu mehaniku igre vođenu umjetnom inteligencijom.'

Kada ga je GamesRadar upitao za više informacija, Biehl je rekao da će se AI koristiti za generiranje iskustava koja bi mogla odmah reagirati na odluke igrača i potencijalno pojednostaviti pravila, kako bi olakšala početnicima. Partnerstvo Hasbrou isto omogućuje proučavanje tehnologije Xploreda - posebno kada je u pitanju Teburu.

U intervjuu GamesRadara Biehl nije otkrivao nikakve specifičnosti ili mehanike vođene umjetnom inteligencijom, pogotovo u pitanjima vezanima uz D&D. Napomenuo je da bi njezina uporaba 'obogatila' Hasbroove trenutne igre i dovela do stvaranja potpuno novih naslova, no te su ambicije možda već naišle na prepreku.

Ranije ovog tjedna, popularno internetsko D&D tržište Dungeon Masters Guild objavilo je da će ograničiti prodaju 'samostalnih" umjetničkih proizvoda stvorenih putem umjetne inteligencije. Umjetnički radovi generirani umjetnom inteligencijom morat će biti eksplicitno označena kao takvi. Također, od 31. srpnja, pisani sadržaj koji je 'primarno' generiran umjetnom inteligencijom neće biti dopušten na platformi.

Dungeon Masters Guild najveća je digitalna trgovina treće strane za Dungeons & Dragons. U vrijeme pisanja nije poznato hoće li se nakon Hasbrove objave partnerstva sa Xploredom njihov stav promijeniti. Također nije poznato koliko će na Hasbro utjecati odluka Dungeon Master's Guilda. Kao što je primijetio Polygon, Hasbrov saziv za investitore održat će se ovog četvrtka, 3. kolovoza - na isti dan kad počinje ovogodišnja konvencija stolnih igara GenCon, pa vjerujemo da ćemo više informacija imati nakon toga.