VIDEOIGRE

U pripremi je animirana serija temeljena na gejming klasiku Golden Axe

19.04.2024 u 14:17

Bionic
Reading

Još nije poznat točan datum izlaska, no sudeći prema autorima i glumcima, čeka nas zabavan put u svijet arkadnih ormarića iz osamdesetih

Comedy Central upravo je dao zeleno svjetlo crtiću temeljenom na klasičnom Sega arkadnom ormariću Golden Axe, dodatno dokazujući da se nalazimo u nečemu sličnom zlatnoj eri adaptacija videoigara. Animirana serija dobiva prvu sezonu od deset epizoda i ima glasovnu postavu ispunjenu poznatima, poput Dannyja Pudija iz Communityja i Carla Tarta iz Grand Crewa.

U seriji glasove također posuđuju Matthew Rhys iz The Americans i Perry Mason te komičarka Lisa Gilroy. Pilot su napisali Mike McMahon, kreator Star Trek: Lower Decks i Solar Opposites, i Joe Chandler, redoviti pisac za American Dad.

Zanimljivo je da je nekoliko velikih Seginih imena također uključeno u seriju, uključujući Harukija Satomija, Shukija Utsumija i Torua Nakaharu, od kojih je potonji u velikoj mjeri odgovoran za navođenje kinematografskog svemira Sonic the Hedgehog.

Zaplet izgleda prikladno šašavo, jer u tim starim arkadnim ormarićima nije bilo previše priče, piše Engadget. Serija se predstavlja kao 'smiješan hommage pun ljubavi Seginoj seriji videoigara iz 1989. godine' i prati nekoliko ratnika dok pokušavaju spasiti kraljevstvo od franšiznog antagonista Death Addera. Čini se da se radi o pomnom pristupu franšizi, dijelom zato jer je jedan od likova hibridna pantere i čovjeka iz Golden Axea III. Comedy Central obećava 'mnogo uzbudljivih epizoda' iz fiktivnog svijeta, premda još nema datuma izlaska (serija je još uvijek u fazi pisanja scenarija).

Golden Axe nije dobijao nove nastavke još od 2008., no to bi se moglo promijeniti. Sega je nedavno objavila revitalizaciju intelektualnog vlasništva, zajedno s igrama Crazy Taxi i Jet Set Radio.