NOVOST U HT-U

U Hrvatsku stigli prvi pametni satovi koji brinu o djeci

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 06.03.2017 10:58
  • Objavljeno 06.03.2017 u 10:58
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: HT

Hrvatski Telekom u ponudu uvodi posebne uređaje koji brinu o zaštiti i sigurnosti djece u digitalnom društvu. Dostupni su u svim tarifama za jednu kunu, za postojeće i za nove korisnike

U sklopu društveno odgovorne inicijative Šeraj pozitivu, blokiraj negativu, pokrenute s ciljem povećanja sigurnost djece u digitalnom društvu, Hrvatski Telekom je u ponudu uveo MyKi, prvi pametni dječji sat na tržištu u ponudi telekom operatora koji roditeljima omogućuje da budu uvijek uz svoju djecu.

MyKi je dizajnom posebno prilagođen djeci i idealno je rješenje za roditelje djece od šest do 10 godina koja još nisu spremna za korištenje svih funkcija pametnih telefona, samostalno surfanje internetom i društvenim mrežama, a ipak trebaju biti u vezi s roditeljima kada su u pokretu.

Pametni satovi za djecu MyKi

Izvor: Promo fotografije / Autor: HT

Spaja se na mobilnu mrežu pa su djeca i roditelji povezani u svakom trenutku. Opremljen je jednostavnim funkcijama primanja i slanja poziva na unaprijed definirane brojeve te ima GPS lokator koji u svakom trenutku roditeljima putem aplikacije za pametni telefon pokazuje gdje se dijete nalazi. Ukoliko dijete slučajno zaluta, MyKi sat ima SOS tipku kojom se redom pozivaju brojevi iz imenika i šalje im se obavijest. 

Mališani mogu birati isključivo one brojeve koje roditelji unaprijed definiraju, a djeca mogu primiti pozive jedino s tih brojeva. Još jedna od prednosti ovog uređaja je ugrađeni senzor na dodir, koji signalizira je li uređaj na djetetovoj ruci ili ga je skinulo.

MyKi je dostupan u svim tarifama po cijeni od jedne za postojeće i za nove korisnike. Prvi je u nizu uređaja koje će HT uvesti u ponudu u sklopu široke društveno odgovorne inicijative Šeraj pozitivu, blokiraj negativu, o kojoj  smo već pisali a pod okriljem koje akademska zajednica, nevladin sektor i državne institucije rade skupa kako bi povećali razinu sigurnosti djece na internetu.

Glavni partneri inicijative su udruge Hrabri telefon i Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!