TIŠINA TAMO

U Google Meet stiže opcija koja će mnogima olakšati život

25.10.2021 u 09:07

Bionic
Reading

Domaćini u Google Meetu napokon će dobiti opciju ručnog deaktiviranja mikrofona i kamera drugih sudjelovatelja

Domaćini u Google Meetu uskoro će moći gasiti kamere i mikrofone drugih sudionika te sprečavati njihovu ponovnu aktivaciju. Prem najnovijem blogu Workspace, značajka bi mogla biti koristan alat pomoću kojeg će domaćini moći obuzdati glasne sudionike koji prekidaju sastanak čak i nakon što su ih utišali.

Zaključavanje mikrofona i kamere morat će se aktivirati u postavkama - Google napominje da se opcija neće pokrenuti automatski. Ukoliko vaš miting ima podsobe, sve postavke za kamere i zvuk bit će primjenjive i tamo. Ukoliko se, u drugu ruku, utišavanje aktivira u tim sobama, ono se neće prenositi na glavnu sobu.

Ako koristite starije verzije aplikacija, Google kaže da će vas nova značajka jednostavno izbaciti iz sastanka. Ukoliko su uključene prije razgovora, istom se nećete moći pridružiti. Isključivanjem nove značajke, doduše, omogućit će se pristup osobama koje imaju starije verzije apliakcije, kažu iz Googlea.

Novoj će značajki imati pristup svi korisnici Google Workspacea, s time da će nadogradnja u distribuciju krenuti 1. studenog.