PRESTIGLI GOOGLE

U Appleovoj aplikaciji Maps sad je moguće vidjeti lokacije za testiranje na koronavirus

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 29.04.2020 10:07
  • Objavljeno 29.04.2020 u 09:56
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: ChinaImages / ddp USA / Profimedia

Nova značajka zasad je dostupna samo na području SAD-a i Portorika

Aplikacija Apple Maps od sad prikazuje lokacije gdje se može obaviti testiranje na koronavirus uzročnik pandemije bolesti COVID-19 u svih 50 saveznih država Sjedinjenih Američkih Država i Portoriku.

Kad u tražilicu unesete upit poput primjerice COVID-19 test ili koronavirus test na mapi će se pojaviti koja nude mogućnost testiranja. Počnete li tipkati COVID-19 u tražilicu među rezultatima će se pri vrhu pojaviti COVID-19 Testing, između ostalog.

Appleove informacijske kartice o lokacijama za testiranje uključuju njihovo radno vrijeme, adresu, poveznicu na relevantno web odredište i broj telefona za kontakt, kao i upozorenje kako je moguće kako će za testiranje na COVID-19 biti potrebna liječnička uputnica i dogovor oko termina.

Uvrštavanje lokacija za testiranje u Apple Maps uslijedilo je nakon što su u Appleu prošlog tjedna podigli vlastito web odredište namijenjeno bolnicama i zdravstvenim ustanovama, putem kojeg su prikupili podatke o njima.

U Googleu su počeli objavljivati centre za testiranje COVID-19 u rezultatima internetskog pretraživanja za većinu područja SAD-a 17. travnja. Ali, čini se kako ne prikazuju ni približno toliko lokacija kao Apple Maps kad se pretraga obavlja u aplikaciji Google Maps.

U obje tvrtke stalno ažuriraju aplikacije podacima koji pristižu. U Appleu su dodali i nove informacije na svoje web odredište o trendovima kretanja, tako da su sad obuhvaćeni gradovi kao što su Las Vegas, New Orleans, Portland, Salt Lake City, and San Diego.

Apple i Google također rade na platformi za praćenje koronavirusa koju namjeravaju ugraditi u svoje operativne sustave Android i iOS, piše Verge.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!