HACKY HACK HACK

Tinejdžer haker nije dirao korisničke podatke, tvrde u Appleu

17.08.2018 u 12:47

Bionic
Reading

Nastojeći umiriti kupce i korisnike nakon što su se pojavile vijesti o opetovanim upadima u njihovu mrežu, u Appleu ističu kako korisnički podaci nisu bili obuhvaćeni napadima. No, je li tomu doista tako?

Prema izjavi njegovih odvjetnika, šesnaestogodišnji učenik iz Melbournea u Australiji tijekom razdoblja od godinu dana u više je navrata upao u Appleov sustav, odakle je preuzeo 90 GB datoteka.

Pozornost policije privukao je nakon što su u Appleu otkrili i blokirali njegove upade, a jabučari pozvali u pomoć agenciju FBI. Uhvatili su ga nakon što je australska savezna policija upala u njegov dom i pronašla mapu na njegovom laptopu sa spornim datotekama i uputama. Nazvao ju je hacky hack hack.

djeca na internetu

FBI upozorava: Slijedite ovih 10 savjeta za cyber sigurnost

Pogledaj galeriju

Iako u Appleu tvrde kako nije pristupio korisničkim računima, odvjetnici su naveli kako se to dogodilo. Pokaže li se to istinitim, gotovo je sigurno kako su korisnički podaci bili ugroženi.

Odvjetnici tvrde kako je tinejdžer hakirao Apple zato što je njihov zagriženi obožavatelj. Navodno je policiji rekao kako sanja o tome da radi za tu tvrtku.

Ako se to ikad i ostvari, vjerojatno će se načekati. Nakon što je priznao krivnju čeka ga izricanje presude koja bi ga mogla na dulje vrijeme staviti na led, piše Next Web.